Glavni razlozi zašto se ne sećamo svojih ranijih inkarnacija predstavljeni su onim što psiholozi nazivaju dvema najvećim traumama u našem životu – trauma rođenja i trauma smrti

devojka

Većina ljudi ima problem s prihvatanjem ideje da ovo nije njihov prvi život i da će njihov život da se nastavi nakon smrti ovog tela. Mi smo na Zapadu naučeni da svet posmatramo iz linearne perspektive, u kojoj sve što ima početak – ima i kraj. Na taj način posmatramo naše živote, ali i svemir generalno.

reklame

“Istok” ima ciklični pogled na svet. Reinkarnacija sugeriše da ovo nije naš prvi život na Zemlji i da najverovatnije nije naš poslednji. Vedska perspektiva sugeriše da smo pre ovog života živeli već milione i da nas u budućnosti mogu očekivati još milioni života. U tom smislu, svi smo mi “stare duše”.

Šta je to što se reinkarnira i kako se tačno to odvija

Bhagavad Gita predstavlja znanje o duši koja napušta kada telo umre. Tip tela i psihološke dispozicije – šta voli, šta ne voli, fobije, koje osoba poprima prilikom rođenja zavise od akcija (karmi) iz prethodnih života. Na osnovu nekog nepojmljivo složenog sistema, sva pozitivna i negativna dela koje osoba čini su snimljena. To znači da niko ne može da se izvuče, tj. da izbegne reakciju na svoja dela.

devojka

Štaviše, svi pozitivni i negativni postupci stvaraju unutar osobe psihološke dispozicije za nastavak obavljanja tih radnji. Na primer, ako osoba počne da krade ili razvije naviku laganja i ne pokuša da promeni te tendencije, u sledećem životu, osoba će da nastavi tamo gde je stala. Isto važi i za pozitivne radnje.

Um nas tera na delovanje na osnovu svog programa koji se zasniva na prošlom delovanju. Dakle, kada telo umre, um i duša se prenose u, nadamo se, drugu ljudsku utrobu. Čak dok je u maternici, um ostaje aktivan i priseća se događaja iz prethodnog života. U članku koji je objavljen u New York Times-u pod naslovom “Sanjaju li bebe”, Čarls P. Polak, direktor Centra za medicinu spavanja u Njujorku objašnjava: “Većina snova se javlja tokom vrste sna koja se zove REM spavanje, što se javlja u svim fazama života, uključujući dok se beba razvija, pa čak i pre toga, dok je još u utrobi.”

Ovaj članak ne utvrđuje činjenicu da su snovi fetusa iz prethodnih života, ali indicira na to da nerođena beba sanja. Ako nije živela pre, o čemu bi uopšte mogla da sanja?

Um funkcioniše poput kompjuterskog hard diska koji na sebi ima milione podataka. Ako se hard disk prenese u drugi kompjuter, novi kompjuter će da ima sve iste podatke kao i prethodni. Dakle, kada se um i duša presele u novo telo, spolja izgleda drugačije, ali sve programiranje sačuvano u umu je potpuno isto. To programiranje će da navede osobu da se ponaša na sličan način, kao i u prošlom životu jer su uslovi i utisci isti.

Zašto je važno biti singl

Automobil može da bude različit, ali vozač je isti. Dakle, u ovom životu se mi ne razlikujemo puno od osobe kakva smo bili u prošlom. To bi moglo da pomogne u razjašnjavanju fenomena dece sa sećanjima iz prošlih života.

Sećanja su vrlo specifična i često njihova istinitost može da se proveri i potvrdi. Doktor Ijan Stivenson, osnivač i direktor Odseka za proučavanje čula pri Unverzitetu u Virdžiniji istraživao je i opsežno pisao o ovim pojavama.

Glavni razlozi zašto se ne sećamo svojih ranijih inkarnacija predstavljeni su onim što psiholozi nazivaju dvema najvećim traumama u našem životu – trauma rođenja i trauma smrti. Još jedan, takođe, bitan razlog je taj što bi sećanje na ranije živote i mešanje slika iz dve inkarnacija samo stvaralo konfuziju u vezi s osećanjem identiteta naše ličnosti.

Postoji niz fenomena u kojima se u određenoj meri pojavljuje sećanje na prošle živote. Iako je sećanje na prošle živote obično najsnažnije kod male dece, može da se pojavi i kod odraslih.

devojka sa Balkana

Pokušajte da razmislite o svemu onome što vam je enigmatično, pogledajte duboko unutar sebe, analizirajte svoje snove, koincidencije i psihološke opsesije koje bi mogle da daju ključ za otkrivanje vaših ranijih života. Navešćemo nekoliko elemenata koji takođe mogu da budu od velike pomoći: istorijski periodi, strane zemlje, ljubav prema antikvitetima, živa sećanja, veze s drugima, seksualnost, zanimanje i stil života.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.