Idealan recept za slanu zimnicu, peglana kisela paprika za sve one koji za zimnicu žele da spreme nešto posebno
Idealan recept za slanu zimnicu, peglana kisela paprika za sve one koji za zimnicu žele da spreme nešto posebno

POTREBNO JE

450 g svinjetine od buta, 50 g slanine, 2 glavice crnog luka, jedna kranjska kobasica, 100 g kiselih krastavčića, 400 g sveže paprike, kašika crvene mlevene paprike, 100 g koncentrata paradajza, 4 feferone, 25 g brašna, 1 l vode, so, biber, list lorbera

reklame

PRIPREMA

Meso isecite na trake. Slaninu, papriku, feferone, luk i kisele krastavce na kockice, a kobasicu na kolutove. U sud stavite slaninu i luk i mešajte dok luk ne omekša, pa dodajte kobasicu i meso. Pržite dok meso ne uhvati boju, a onda pospite brašnom i začinskom paprikom. Pržite uz mešanje pazeći da ne zagori i stalno stružite dno. Dodajte koncentrat paradajza i dobro promešajte. Posolite, pobiberite, dodajte lorber i feferone, te kisele krastavce i papriku, nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri dok sva tečnost ne uvri.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.