POTREBNO JE
450 g svinjetine od buta, 50 g slanine, 2 glavice crnog luka, jedna kranjska kobasica, 100 g kiselih krastavčića, 400 g sveže paprike, kašika crvene mlevene paprike, 100 g koncentrata paradajza, 4 feferone, 25 g brašna, 1 l vode, so, biber, list lorbera
PRIPREMA
Meso isecite na trake. Slaninu, papriku, feferone, luk i kisele krastavce na kockice, a kobasicu na kolutove. U sud stavite slaninu i luk i mešajte dok luk ne omekša, pa dodajte kobasicu i meso. Pržite dok meso ne uhvati boju, a onda pospite brašnom i začinskom paprikom. Pržite uz mešanje pazeći da ne zagori i stalno stružite dno. Dodajte koncentrat paradajza i dobro promešajte. Posolite, pobiberite, dodajte lorber i feferone, te kisele krastavce i papriku, nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri dok sva tečnost ne uvri.
zena.blic.rs