Savršen recept za oblande zahteva da koristimo uvek proverena, sveža jaja kako bi se smanjila mogućnost prisustva salmonele. Ako niste sigurni u svežinu jaja, žumanca kuvajte na pari, a umesto belanca koristite šlag.

 

U ovaj recept za oblande idu sledeći sastojci:

reklame
  • 1 pakovanje gotovih kora oblandi
  • 800 gr šećera
  • 1 vanila
  • 125 gr margarina
  • 100 gr oraha
  • 1 l mleka

Priprema:

Mleko stavimo da kuvamo, dodamo šećer, margarin i vanilu. Pred kraj dodamo orah. Kuvamo oko 2 sata na tihoj vatri dok se ne dobije gusti karamel.

Filujemo svaki list oblande osim zadnje i na kraju pritisnemo nečim težim da se listovi spoje. Sečemo i služimo kad se oblande ohlade i listovi spoje..

kodbakeugostima.blogspot.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.