Prilikom pripremanja krompira uporno se držimo pečenog, kuvanog ili prženog, iako se od njega mogu spremati vrlo maštovita jela.

Većina recepata, ipak, pokazuje da krompir nije samo pratilac mesa, već naprotiv, on može da bude glavna zvezda jednog gurmanskog obroka. Za vas smo odabrali tri zanimljiva, nova i ukusna jela.

SLANI KOLAČ OD KROMPIRA

reklame

POTREBNO JE

500 g brašna za kolače, 30 g kvasca, 250 ml vode, 30 ml maslinovog ulja, so, 200 g krompira, 200 g slatkog krompira,1 mala crvena paprika, ruzmarin, 2 čena belog luka, 50 ml maslinovog ulja, biljni suvi začin

PRIPREMA

Kvasac izmrvite u mlakoj vodi, dobro promešajte i sipajte u prosejano brašno. Dodajte maslinovo ulje i posolite, pa umesite testo i ostavite ga da raste 10-15 minuta. U međuvremenu oljuštite krompir i isecite ga na tanke kolutove. Papriku operite, očistite i sitno iseckajte, a beli luk narendajte i pomešajte s maslinovim uljem i ruzmarinom. Naraslo testo razvucite u pleh koji ste podmazali uljem. Odozgo poređajte kolutove krompira, pospite sitno seckanu papriku i premažite uljem u koje ste prethodno umešali beli luk i ruzmarin. Pospite začinom i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.