Pogačice
Pogačice

Sastojci:

500 gr slanog, sitnog sira
500 gr margarina
600 gr brašna
Premaz ( ako se odlučite da premazujete ):
1 jaje
susam, lan, paprika, kari ( šta god želite )
ja sam dodala i krupnu morsku so ( pazite, ako je sir dosta slan, meni su bile nešto slanije )

reklame

Priprema:

Margarin ( sobne temperature ili ako ga izvadite iz frižidera omekanite ga u mikrotalasnoj, pa čak i ako ga otopite previše samo malo sačekajte da se stegne ) ulupati penasto, pa mu dodati sir i opet umutiti.

Postepeno dodavati brašno uz mućenje i kad ne možete više mikserom da mutite dodajte brašna i umesite testo.

Meni je ostalo jako malo brašna kada sam završila mešenje, možda 50 gr, ako ne i manje.

Testo treba da je glatko i mekano.

Vratiti ga zatim u posudu u kojoj ste mesili, prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti u frižider 1h.

Nakon tog vremena posuti brašnom površinu, uvaljati testo sa obe strane i razvući na debljinu prsta ( 1 cm ).

Vaditi pogačice ( krekere ) modlicom koja vama odgovara ( ja sam koristila modlu za tulumbe ).

Poslagati u pouljen pleh.

Dok sečete zagrejati rernu na 220 stepeni.

Ako premazujete umutiti jaje, premazati, posuti semenkama ili začinima i staviti da se peku.

Kada stavite da se peku smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći oko 30 minuta zavisno od rerne.

Gotove su kada dobiju tamno žutu boju.

Poslužiti skroz ohladjene.

Prijatno.

Domaći recepti

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.