Sastojci: Količina:

• mleveno meso po izboru 600 g
• krompir 12-15 kom.
• crni luk 2 glavice
• beli luk 1 čen
• crvena mlevena paprika 1 kašikica
• začin po ukusu
• mleveni crni biber po ukusu
• jaja 3 kom
• mleko 1.5 dcl
• peršun po ukusu

reklame

Uputstvo za pripremu:

Uključiti rernu. U dublju tavu sipati ulje i na ringli izdinstati 5-10 min sitno isecen crni luk. Dodati samleveno meso i cen belog luka sito isecenog dinstati dok meso dobije sivu boju. Dodati začin, mlevenu papriku, biber. Sve pomešati i isključiti ringlu Izrezan krompir začiniti začinom i ređati u dublju tepsiju da pokrije dno, mogu se poredjati i dva reda ukoliko su krompiri veći. Preko krompira sipati smešu od mesa i ravnomerno je rasporediti. .Pokriti preostalim krompirom. Umutiti jaja dodati mleko i preliti preko krompira. Pokriti folijom i peći 30 min. Skloniti foliju i dopeći još 15 minuta da krompir porumeni. Po želji ukrasimo lišćem peršuna.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.