Krem čorba od karfiola
Krem čorba od karfiola

Krem čorba ili potaž je lagano ali veoma hranljiv obrok sa dosta povrća. Krem čorba je idealna u svim prilikama i jednako je ukusna i topla i hladna.

Sastojci:

• karfiol 1
• crni luk 1
• krompir 1
• vegete 1 kašika
• mleko
• belog bibera
• belog luka u prahu malo
• šećera prstohvat
• suvog celera malo
• timijana malo
• vlašca

reklame

Priprema:

U šerpu staviti isečen karfiol na male cvetove, krompir isečen na komade i crni luk isečen na pola. Naliti vode toliko da bude 2 cm iznad povrća i pustiti da se krčka poklopljeno 15 min.

Kada je povrće skuvano, vaditi ga i stavljati u blender. Pre nego što ga izblendirate sipajte mleka tek toliko da vam izblendirana masa bude u gusto tečnom stanju (npr. kao jogurt). Ukoliko ne može sve odjednom da stane u blender uradite to iz više puta. Ovako izblendiranu smešu vratite u vodu u kojoj se kuvalo povrće.

Kada je sve lepo sjedinjeno, na tihoj vatri čorbu mešajte i dodajte vegetu i preostale začine po ukusu. Prijatno!!!

Žena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.