U ženskom horoskopu, aspekti Meseca govore i o mogućnostima začeća i trudnoći, a u horoskopu muškarca simbolizuju njegovu podsvest kao i tip žene koja bi mogla da mu se dopadne. Kada se Mesec nađe u Devici, osobe koje tada privlače pažnju predstavnika jačeg pola najčešće imaju veze sa poslom, na primer, koleginice, saradnice ili poslovne partnerke.

Aspekti koje Mesec obrazuje sa tranzitnim planetama prilično su napeti, pre svega, to je kvadrat sa Marsom, simbolom akcije, inicijative ali i agresivnosti, što može da rezultira emotivnim ispadima čak i zbog sitnica.

reklame

Iako Mesečeva opozicija sa Neptunom može da nas navede na pogrešne zaključke, s druge strane ovaj izazovan aspekt podstiče inspiraciju kod umetnika, glumaca, režisera, muzičara, naučnika kojima može da donese slavu i uspeh.

Svetle tačke su harmonični aspekti (trigoni) između punog Meseca u Devici i Saturna u Jarcu i Crnog Meseca Lilita, koji donose stabilizaciju ili učvršćivanje odnosa između emotivnih partnera u bračnim i dužim vezama. Ovo se posebno odnosi na predstavnike zemljanih i vodenih znakova, Bikove, Rakove, Device, Škorpije, Jarčeve i Ribe. Takođe, ovaj aspekt povoljan je i za posao, naročito za privatnike, kao i osobe čije zanimanje ima veze sa ekonomijom, bankarstvom, građevinarstvom ili kupoprodajom nekretnina. Oni mogu da obnove saradnju sa nekadašnjim poslovnim partnerima ili da pronađu paralelne izvore zarade.

JEDITE VIŠE ŽITARICA

UKOLIKO imate natalni Mesec u šestom zodijačkom znaku, vrlo ste analitični, odgovorni, vredni i posedujete odličan dar zapažanja, talenat za matematiku, kao i dobru memoriju. Takođe, lako i brzo učite, jednostavno, “upijate” znanje kao sunđer, što se posebno odnosi na učenje stranih jezika. Ne drži vas mesto, volite putovanja i imate mnogo obožavalaca među saradnicima i kolegama. Što se zdravlja tiče, osetljive tačke su vam stomak, creva i nervni sistem, zbog čega bi trebalo da povedete više računa o ishrani i da konzumirate više žitarica, svežeg voća i povrća.

loading...