PRVA LJUBAV ZABORAVA NEMA: 10 razloga zašto ćemo se uvek sećati prve ljubavi, poljupca, veze...

Mnogo je toga što prvi put doživimo u životu. Prvi auto, prvo piće i prvi dan u školi. Upravo su ti prvi trenuci oni koje najviše pamtimo u životu, a o zavisno od situacije, mogu nam doneti ili osećaj ekstaze ili, potpuno suprotno, mogu nas uništavati. U svakom slučaju, ono što većina ljudi pamti je prva ljubav.

Ljubav je uvek posebna, ali prva ljubav je jednostavno jedinstvena. Donosi osećaje koje nismo imali pre, praćena je uzbuđenjem, intrigom. Iako prva ljubav najčešće ne traje večno, ostaće deo vas zauvek. Kada mislimo o našoj prvoj ljubavi, osećamo niz emocija koje teško možemo objasniti – piše Zdrava i Sretna. Ali zašto se i danas u mislima vraćamo tim prvim ljubavima, čak i ako su se dogodile pre 5, 10 ili 50 godina?

Ovo je 10 razloga zašto su prve ljubavi nezaboravne:

1. TVOJA PRVA LJUBAV JE SNAŽNA

reklame

Kada se prvi put zaljubiš osećaš kao da se zemlja trese. Odjednom shvataš da ti je stalo do nekoga na način na koji nisi mislila da je moguće. Iako smo svesni ljubavi, kada je prvi put iskusimo otvara se celi novi svet mogućnosti i uzbuđenja, isprepletenih sa malom dozom straha. Osećaš se kao nikada pre, a osobu koja je uzrok ovakvih emocija trajno povezuješ sa time.

2. TVOJ PRVI RASKID TAKOĐE JE SNAŽAN

Jedina stvar koja nadilazi tvoju prvu ljubav je prvi raskid. Vrlo često ovi osećaju su pomešani sa uspomenama same osobe. Onima koji nisu ostali sa svojim prvim ljubavima, prekid je bio vrlo bolan bez obzira ko ga je inicirao. Teško je pustiti svoju prvu ljubav, osećanja koja su bila gotovo čarobna. Bol koju smo tada osetili pratiće nas kroz život.

3. TVOJA PRVA LJUBAV BILA JE NEVINA

Većini ljudi, prva ljubav bila je nevina. Lišena manipulacija, a s vremenom se prirodno razvila. Nije bila nešto smo pokušavali učiniti, jednostavno se dogodila. Nedostatak motiva ili namere čini je još posebnijom. Nakon naše prve ljubavi, svesniji smo šta želimo u sledećima. Možda zbog toga stavljamo više pritiska na druge veze jer pokušavamo postići onaj osećaj koji smo imali u prvoj ljubavi. Zbog toga se možemo ponašati drugačije jer pokušavamo da osetimo takvu povezanost opet.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.