Ja barem nikada nisam…

Ova fraza agresivan je način za prebaciti pažnju sa svoje greške ističući staru, verovatno nevažnu grešku koju je druga osoba napravila (onu koju ste joj do sada trebali oprostiti). Umesto toga kažite da vam je žao. Priznavanje greške jedan je od najboljih načina da diskusiju dovedete na racionalniji i mirniji nivo u kojem možete razraditi stvari. Priznavanje krivice neverovatan je način sprečavanja eskalacije.

Do tebe je ili Šta god želiš

Iako možete biti ravnodušni prema postavljenom pitanju, vaše mišljenje je bitno osobi koja vam je pitanje postavila (ili vas, inače, ne bi ni pitala). Umesto toga recite da nemate neko posebno mišljenje, ali istaknite i da biste neke stvari uzeli u razmatranje. Kada iznesete svoje mišljenje, to pokazuje da vam je stalo do osobe koja vam je pitanje postavila.

Izgledaš dobro za svoje godine

reklame

Korišćenje za svoje kao referentnu tačku zvuči patronizirajuće i nepristojno. Niko ne želi biti pametan za sportistu ili vitalan u odnosu na vršnjake.

Ne propustite: Horoskop precizno otkriva kako da bude samo vaš: Ovna zavodite direktno, sa Ribama budite pažljivi

Ljudi jednostavno žele biti pametni i zdravi. Umesto toga kažite toj osobi da izgleda odlično. Iskrenim komplimentima nisu potrebne kvalifikacije i poređenja.

minimagazin.info

loading...