5. Romantične napaćene duše – kao što im samo ime kaže, napaćeni. Njih niko ne razume, oni samo traže ljubav, nesnađeni u životu i u svemiru, davno zapuštenog fizičkog izgleda i psihičkog stanja. Čitaju poeziju i skupljaju markice. Date im šansu da ne budete skot od žene, vucarate se s njima po izložbama, muzejima i kulturnim događajima par meseci. Ako vam u jednom PMS-u dopizdi njihovo prenemaganje pa dreknete da budu muško i da vam očiste auto od snega makar jednom u životu, pobeći će i više vam se nikad neće javiti.

6. Nedeklarisani gejevi – oni su još pre 15-ak godina shvatili da imaju čudne sklonosti, ali ih porodica i okolina nije podržala, pa i dalje veruju da će moći da se pomire sa time da ožene neku finu ženu ili hermafrodita. Prepoznaju se po tome što bolje znaju šta vam stoji od vas samih, koje su boje komplementarne, kad imate PMS. Jednog dana će dovesti dečka u kuću i saopštiti vam skandaloznu istinu. Za razliku od drugih kategorija, ovi muževi će vam biti jako dobri drugari. Ako možete da podnesete činjenicu da vas je neko iskoristio, onda je ovo kandidat za vas. Test za proveru polne orijentacije: prebrojte im followere na Instagramu – među njima je oko 80% muškaraca i 20% žena.

Pitanja koja muče većinu žena koje su prevalile tridesetu a same su: Kako naći iole podesnu mušku osobu za izabranika i kako postići da ti dete ne krene u osnovnu školu, a ti u penziju istovremeno?
Pitanja koja muče većinu žena koje su prevalile tridesetu a same su: Kako naći iole podesnu mušku osobu za izabranika i kako postići da ti dete ne krene u osnovnu školu, a ti u penziju istovremeno?
reklame

7. Manijaci – iza sebe imaju serijal zlostavljanih bivših žena i devojaka koje kriju k’o guja noge. Jezivo isprogramirane lepote i s pogledom koji paralizuje plen, oni će te obasipati pažnjom na prvih nekoliko sastanaka u toj meri da ne znaš šta te je snašlo, a onda će iz čista mira fizički nasrnuti na muškarca za stolom pored vašeg jer vas je „onako gledao“. S takvima su scene nasilja češće nego u filmovima Frensisa Forda Kopole, a o poštovanju nekih vaših prava na odlučivanje gde ćete sesti i šta ćete jesti nema ni govora. Možete eventualno da odlučite da dišete, ali ne glasno.

8. Beskrajne kombinacije gorepomenutih kategorija

9. Kategorija normalnih, uslovno rečeno – njih je najmanje, vrlo su šarenoliki i krasi ih samo jedna zajednička osobina – čine vas srećnim. Ako ih pronađete, verujte da ste se zasigurno tražili celog života. Ili da vam se poklapaju terapije. U svakom slučaju, važno je da ste srećni.

Šta dakle, učiniti? Kako se udati posle tridesete i pritom izbjeći prvih sedam pobrojanih kategorija? Evo jednostavnog odgovora: pustite i otpustite. Živite i uživajte. Nije brak smisao života. Lepo je biti u lepom braku, ali biti udata nije beskompromisni i kategorički uslov za sreću. Niti je uslov za rađanje i ostvarivanje u ulozi majke, ako vas to brine.

Ako ste do tridesete živele srećno i zadovoljno bez toga, možete i narednih 30-40 godina. A ako i kada se pojavi onaj sa kojim nema potrebe da raspravljate o tome da li se venčati ili ne, sa kojim se razumete osećajima i pogledima, biće dobrodošao u vaš već srećan život.

Ako pak želite muža po svaku cenu pa ste spremni na sve trule kompromise, onda vam savetujem da štedite pare od svadbe – trebaće vam posle razvoda.

Srećno!

loading...