POLJUBAC

Šta god da radite, nikako ne govorite neke od sledećih rečenica vašoj voljenoj osobi.

 

1. Generalizacija na primer “ti uvek…”

reklame

To iz stopa stavlja vašeg partnera u situaciju samoodbrane. Želite da vaš partner shvati kako na vas ili vašu vezu utiče učestalost partnerovih reči ili ponašanja, kako biste zajedno mogli da promenite stvari.

2. Poređenje sadašnje veze sa prethodnom

Ovo je nedozvoljena teritorija. Ne radite to čak ni u pozitivnom svetlu, jer kada jednom otvorite tu taj reon bez granica, negativni komentari mogu da se provlače. Držite vezu u kojoj ste trenutno svetu i unikatnu. Vaši bivši nisu u njoj.

oralno-nezadovoljeni

3. Poređenje vašeg partnera sa njegovim/njenim roditeljima ili vašim (bezgrešnim)

Ne samo da vaši ili njegovi/njeni roditelji niste vi i vaš partner, poređenje sa njima je svakako uzavrela tema koju ne želite da pokrenete. Kao i kritikovanje partnerovih roditelja. Bez obzira koliko su teški, vaš partner ih voli. Ništa dobro ne može da izađe iz ponižavanja partnerovih roditelja i toga da učinite da se vaša druga polovina oseća loše ili tužno zbog njegovih voljenih.

4. Žalbe na to kakav je vaš partner nekada bio – kao da se karakter promenio

Ovo uključuje da kažete “Znao/la si da budeš tako pažljiv/a” umesto “Voleo/la sam sve pažljive stvari koje si nekada radio/la, a sad mi se čini kao da si prezauzet/a za mene”. Napadi na karakter umesto skretanje pažnje se prihvataju vrlo lično, koje bole i pamte se veoma dugo. Kažite šta mislite i držite to secifičnim i tačnim.

5. Ispravljanje partnerove gramatike tokom rasprave

Ovo se odnosi na povlađivanje partneru. Ukoliko se ne odnosite prema partneru kao da ste jednaki, oni će se osiliti da se pokažu da jesu. I eto ga, put ka svađi, umesto rešavanju konflikta.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.