Dnevni horoskop za 14. oktobar 2018

Na ovaj način samo sebi stvarate pritisak, stres i loše se osećate. Nekad radimo neke stvari samo da bismo drugima ugodili. Da li se mi posle toga dobro osećamo?

Postoje stvari koje ne treba da radimo protiv sebe. I ne samo to. Ne treba zbog toga nikome da se pravdamo, piše bizlife.rs.

Popularni bloger i psihijatar Dejvid Vilijam na sajtu Lifehack.org navodi te situacije koje su samo vaš, lični i intimni izbor.

reklame

Nikom niste dužni objašnjenje odnosno nikome ne morate da se pravdate zbog:

– Svoje životne situacije

Bilo da se ponovo viđate sa bivšim ili bivšom, ili živite sa roditeljima iako ste prešli tridesetu, ne morate nikome da objašnjavate sa kim živite, a sa kim ne želite da živite. Ako ste potpuno svesni svoje životne situacije, to znači da imate svoje razloge da budete u toj situaciji, i to nije tuđa stvar.

– Svojih prioriteta

Svi smo jedinstveni i svi imamo različite vrednosti, snove i želje… Prioriteti su privatna stvar.

– Toga što vam nije žao

Ako se ne kajete zbog svojih dela, iako neko drugi misli da je to pogrešno, ili ako vam nije stalo do toga da vam drugi oprosti, nemojte se izvinjavati.

Mnogi ljudi suviše brzo nude izvinjenje i pokušavaju da zaleče rane koje još nisu spremne da budu izlečene. Ne izvinjavajte se ako ne mislite da treba.

– Toga što vam je potrebno vreme da budete sami

Možda brinete da će vas smatrati “nevaspitanim”, “anti-društvenim” ili “čudnim” ako otkažete planove, dogovore ili druge obaveze zato što jednostavno ne osećate da ste za društvo, i želite da budete sami.

To što provodite vreme sami potpuno je normalno i prirodno, i ne treba zbog toga nikome da se pravdate.

loading...