HOROSKOP: Saznajte koji to znakovi konačno sreću ljubav svog života do kraja 2018. godine

Večno je pitanje postoji li večna ljubav? Ali, američki psiholog dr Džon Gotman pojednostavnio je sve: postoje tri tipa parova kod kojih će ljubav najduže trajati i dva koja će se rastati

Može li se predvideti koji će parovi puno godina provesti zajedno, a koji ne? To nije baš tako jednostavno – ali dr Džon Gotman istraživao je decenijama brojne parove pa ih je – prema njihovom načinu ponašanja – podelio u pet grupa. Pri tome je pratio kako komuniciraju: njihove reakcije, njihovo uzbuđenje, faze mirovanja, poverenje, njihove strahove. Njegovi rezultati koriste se danas u terapijama parova širom sveta.

Ova 3 tipa parova najverovatnije će ceo život ostati zajedno:

Parovi koji izbegavaju

Ovaj tip izbegava svako suprotstavljanje. Generalno su manje emotivni, a više pragmatični. Drugima često deluju distancirano i manje romantično – ali takvom paru to odgovara. Njihov zajednički život je uhodan, pa su si partneri predvidljivi. To im daje sigurnost i čini vezu stabilnom.

Parovi koji cene

reklame

Takvi parovi provode svaki slobodan minut zajedno – bez da jedno drugom idu na živce. Jako cene jedan drugoga, obzirno se ponašaju i imaju razumevanja za potrebe i raspoloženje drugoga. Takve parove prepoznaćete po tome da s poštovanjem govore jedno o drugome.

Zato želim da ti budem više od partnera a ne samo neko ko te dopunjava i drži u jednom komadu

Živahno-impulsivni parovi

Takve veze naizgled ne deluju jako stabilno, jer se parovi kolebaju između unutrašnje ljubavi i čestih sukoba. Ali, dobra je činjenica da koliko god brzo zaiskri među njima, još brže oproste jedno drugome…

Ova dva tipa parova verovatno će se rastati:

Neprijateljski-distancirani parovi

Ovaj tip sličan je parovima koji izbegavaju – ali, razlika je u tome da nemaju ništa zajedničko: manje zajedničkih interesovanja, nikakvih zajedničkih hobija ili prijatelja. U svakodnevnim diskusijama zauzimaju neprijateljski stav.

5 muških navika koje uništavaju poverenje u vezi

Neprijateljski-isprepleteni parovi

Za razliku od neprijateljsko-distanciranih parova, ovi se često i rado svađaju – pa u to često uvlače rodbinu ili prijatelje ili se čak ocrnjuju u javnosti i na društvenim mrežama.

miss7.24sata.hr

loading...