O kome maštate tokom seksa
O kome maštate tokom seksa

O kome maštate tokom seksa: Vreo razuzdan trenutak u vašoj mašti ipak nije toliko strašan kao kad biste partnera zaista prevarili sa komšijom, poštarom, prijateljem.

 

Možda se radi o nekoj vrućoj neznanki koja je tog dana prošla pored obučena u zavodljivu haljinicu, seksi saradniku ili komunikativnoj konobarici. Dok uživaju u seksu sa svojim partnerom ili partnerkom, zamišljaju kakve bi sve bezobrazluke mogli da izvode s tom drugom osobom ili zamišljaju da su upravo u krevetu s tom osobom, a ne sa svojim partnerom ili partnerkom.

reklame

Da li se to ikada i vama dogodilo? Ako jeste, onda ni izdaleka niste usamljeni. Da li to treba da vas zabrine? Proverite.
Sasvim prirodno, na početku veze seksualni život je buran, a u mislima imamo samo i jedino svog partnera, odnosno partnerku.

Međutim, kasnije mnoge žene, ali i muškarci, tokom seksa s partnerom ili partnerkom svoju seksualnu uzbuđenost potpaljuju maštanjem o drugim muškarcima ili ženama.

Prema nekim istraživanjima takvom načinu stimulisanja svoje seksualnosti pribegava čak 60 do 90 posto kako muškaraca tako i žena, prenosi nam Intimate Medicine. Dakle, seksualne maštarije ni u kom slučaju nisu retkost; jedini je problem u tome što mogu da proizvedu eventualno jači ili slabiji osećaj krivice.

Uprkos tome treba da budete svesni činjenice da neki vreo, razuzdan trenutak, stvoren isključivo u vašoj mašti, ni izdaleka neće biti jednak onome kada biste svog partnera stvarno prevarili sa svojim saradnikom, poštarom, komšijom ili najboljim prijateljem.

Na kraju krajeva, fantazije su ipak samo fantazije.

Istraživanja su pokazala da ljudi, koji s radošću i bez problema sa svojom savešću, maštaju o seksu s nekim drugim, a ne sa svojim partnerom – odnosno partnerkom – imaju zadovoljniji seksualni život.

Promatrajući stvari na taj način, mogli bismo da kažemo kako maštanje u stvari pozitivno utiče na naš partnerski odnos. S druge strane zbog nečeg takvog ne možemo da se oslobodimo osećaja krivice i činjenice da na taj način u suštini varamo svog partnera ili partnerku – mislima.

Upravo je ta nesrećna savest, o kojoj govori čak 25% ljudi koji maštaju o nekom drugom, ono što može prilično razorno da utiče na naše i partnerovo zadovoljstvo, pa i na partnerski odnos uopšte. Posebno ako osoba s kojom se nalazimo u ličnom odnosu nešto tako ne odobrava pa zbog toga može biti uvređena i duboko povređena. Naravno, to ni u kom slučaju ne znači da se u potpunosti moramo odreći svojih maštarija, ali o tome moramo otvoreno i iskreno da razgovaramo sa svojim partnerom.

Kao što maštanje može pozitivno da utiče na naš seksualni život, tako može da ima i sasvim negativno, razorno dejstvo. Naročito kada se izbriše granica između fikcije i realnosti pa svog izmaštanog seksualnog partnera pokušamo da prizovemo u stvarnost i svoj krevet.

Problemi sa maštanjem mogu da se iskažu u trenutku kada u većoj meri utiču na naš seksualni život, pa nam on postaje dosadan, nezanimljiv i počnemo da ga izbegavamo. Međutim, sve dok nam fantazije pomažu da bolje uživamo u stvarnom seksu, mirnog srca se možemo prepustiti širokim putevima svoje mašte.

lekarinfo.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.