6 navika od kojih ćete duže živeti

Donosimo ti tri saveta kako pobediti prazničnu usamljenost i depresiju, u doba godine kada su nam ljubav i bliskost nametnuti gotovo kao obaveza.

Ni u ovom slavljeničkom razdoblju ne treba glumiti radost i veselje, ali i imati na umu da je najvredniji poklon koji možemo nekome darivati u ovom užurbanom svetu naše vlastito vreme.

1. Stručnjaci savetuju kretanje u društvu ljudi, pa i onih koje ne poznaješ. Mnogima može pomoći poseta restoranu, izložbi, pozorištu ili tržnom centru. Svakodnevno kretanje, naročito na otvorenom, takođe popravlja raspoloženje pa iskoristi svaki pogodan dan.

reklame

2. Potom, usamljenima olakšanje može doneti i pomaganje drugima, na primer volontiranje u udruženjima ili darivanje u dobrotvorne svrhe. To je jedan od načina kojim se može lakše prebroditi usamljenička potištenost.

3. Jedna od najčešćih metoda za svladavanje osećanja samoće i depresije je preuzimanje veće količine posla. U tom slučaju rad ima ulogu važnog mehanizma koji čoveku pomaže da ne misli o svojoj stvarnosti s kojom u tom trenutku nije spreman da se suoči. Međutim, prekomeran rad ne može biti trajno rešenje, jer bi mogao da postane deo samog problema.

zdravakrava.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.