10 stvari zbog kojih se raskida odmah
10 stvari zbog kojih se raskida odmah

10 stvari zbog kojih se raskida odmah: Emotivno zlostavljanje u vezi može ostaviti mnogo veće posledice od fizičkog. Često je iz ovakve veze nemoguće “pobeći”. Ako ste zbunjeni i ne možete sa sigurnošću odrediti da li vas partner emotivno zlostavlja ili ne, sledećih devet znakova bi vam trebalo pomoći da “otvoriti oči”.

 

10 stvari zbog kojih se raskida odmah
10 stvari zbog kojih se raskida odmah

U jednom trenutku on je pažljiv i obasipa vas nežnoću i pažnjom, a onda, odmah nakon toga počinje da galami na vas, jer ste učinili nešto što njemu nije odgovaralo. Česte promene raspoloženja ukazuju na neuravnoteženu osobu koja svoje frustracije prazni na nekom drugom. Veza u kojoj se konstantno izmenjuju izlivi nežnosti s pokajničkim rečima izvinjenja nema velike šanse opstati u budućnosti. Ako prolazite kroz sve ovo, sklonite se na vreme…

KAD TI MUŠKARAC OVO KAŽE, BUDI SIGURNA DA TE MNOGO VOLI: 13 rečenica koje izgovara samo zaljubljen muškarac

Izolacija

reklame

On vam pokušava ograničiti kontakt s porodicom i prijateljima, jer smatra da se oni previše mešaju u vašu vezu. Ni pod koju cenu to ne smete da dopustite, jer ako vas odvoji od njih, bićete nezaštićeni i laka meta za njegovo maltretiranje.

10 stvari zbog kojih se raskida odmah
10 stvari zbog kojih se raskida odmah

Ljubomora

Emotivno nasilan partner nije samo ljubomoran na vaše prijatelje i porodicu. On je ljubomoran i na vaše snove, ambicije i zacrtane ciljeve. Njega ljuti i sama pomisao da ne ovisite o njemu. Ako vas iskreno voli, nikada vam neće uskratiti priliku da budete srećni.

Česte svađe i izlivi besa

On “od miša napravi slona”. Svakodnevne beznačajne prepirke često prerastu u velike svađe. Obično vas ubedi da je on u pravu ili zbog “mira u kući” i sami mu kažete da jeste. Ako pomislite da bi u takvim situacijama mogao i fizički nasrnuti na vas, potražite pomoć kod vama bliskih ljudi. I, naravno, čim budete u mogućnosti, prekinite vezu.

10 stvari zbog kojih se raskida odmah
10 stvari zbog kojih se raskida odmah

Čini vas nervoznom

Emotivni “zlostavljač” će na sve načine pokušati vas “ubiti u pojam” i da vam pokaže koliko je on superioran u odnosu na vas. Često će pretiti fizičkim nasiljem, ako ne bude sve kako je on zamislio. Ako pored njega osećate bilo kakvu vrstu straha, vi u toj vezi više nemate šta da tražite.

Konstantno vas omalovažava

Što god da uradite, od njega nemate podršku. Ništa nikada nije dovoljno dobro, a ni ispravno, kada ste vi u pitanju. Ne dopustite mu da vas omalovažava i cenite sebe zbog onoga što jeste i što ste sami postigli (bez njegove podrške, naravno).

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.