Nije istina ta koja boli već kad je ne znaš: 3 razloga zašto muškarci bez objašnjenja odlaze od žena koje vole
Foto: freepik.es

Nije istina ta koja boli. Boli kad je ne znaš. Poražavajuće je i bolno kad vas čovek kojeg volite ostavi. A još je gore kad ne znate zašto. Možete provesti mesece, ponekad čak i godine, pokušavajući da to shvatite dok se svakodnevno nosite s posledicama raskida.

Pravi problem nastaje kad ne možete da se oslobodite prošlosti, što je i gore od samog odlaska muškarca kojeg volite. Ovakvo razmišljanje vas drži vezanima za njega i sprečava vas da upoznate nekog novog.

Iako mnoge žene misle da je strah od vezivanja glavni razlog zašto muškarci ostavljaju žene, postoji nekoliko drugih razloga. I svi imaju veze sa ženama.

1. Tražite više, bolje ili drugačije.

reklame

Ovo je teško shvatiti jer svi mislimo da tako samo unapređujemo svoj odnos i zadovoljavamo ljubavne potrebe. Ali, s druge strane, poruka koju žene šalju svojim partnerima je da to što oni pružaju nije dovoljno dobro.

Kad muškarac kaže da se oseća kao da nikad niste zadovoljni, raskidom veze smatra da će vam dati priliku da pronađete nekoga ko će vam bolje odgovarati i ko će vam pružiti sve što vam treba. Bilo da su u pravu ili ne, to je najčešći razlog zašto muškarci raskidaju.

Umesto traženja onog što vam treba, bolje je poraditi na vašoj komunikaciji i razumevanju individualnih potreba i želja.

2. Ponašate se kao da ste mu mama

Jednom kad usvojite obrazac ponašanja u kojem svom partneru stalno govorite šta treba da uradi, kako da se ponaša ili razmišlja, na dobrom ste putu da mu postanete ‘druga mama’ piše portal Your Tango. Ako mislite da je ljubav samo briga za tuđe potrebe i negovanje partnera, ubrzo ćete se pronaći u sitaciji da skupljate njegove prljave čarape s poda, podsećate ga na poslovni sastanak i ispitujete kad se poslednji put istuširao. To nije ljubav, a postoji i šansa da ćete uskoro početi da mu zamerate neodgovorno ponašanje i činjenicu da je brigu o svemu prepustio vama.

S druge strane, postoje muškarci kojima se to sviđa i dopustiće vam da radite sve za njega, baš poput njegove mame. Ovakva veza je često bez seksa, a muškarci odlaze jer ne žele ‘da budu sa nekim ko im je kao majka’, nego sa nekim ko ih uzbuđuje i izaziva.

3. Predetinjast je

Ponekad se dogodi da muškarac s kojim ste u vezi – nije muškarac, nego odraslo dete koje ste nasledili od njegove majke. To je muškarac koji nema puno životnog iskustva, a zanimaju ga samo površne stvari poput trenutnog zadovoljstva.

Najčešće ovakvi muškarci nisu imali prilike od majki nauče da žene, deca i životinje ne postoje kako bi oni zadovoljili svoje potrebe. Nisu naučili da daju, štite i poštuju žene i odnose, što je i razlog zašto odlaze kad se pojave prvi problemi ili veza postane ozbiljna. Ovakve muškarce samo zanima kako da sebi ugode i nisu voljni da ulože trud.

24sata.hr

loading...