S vremena na vreme je dobro zastati, usporiti i poslušati životno iskustvo starijih koji su na nekim lekcijama naučili kako se ne treba previše nervirati oko sitnica, pa čak i malo većih problema…

1. Najvažnija osoba u vašem životu je osoba koja je pristala da deli svoj život sa vama. Tako se i ponašajte prema njoj.

2. Možda ćete imati dug život, ili će vaš život biti kratak – ko zna. Ali u svakom slučaju, verujte mi kada vam kažem da ćete želeti da ste bolje pazili na sebe u mladosti.

reklame

3. Stvari su samo stvari. Nemojte biti opsednuti materijalnim stvarima, cenite vreme i iskustva.

4. Ljubomora uništava veze. Verujte svojoj drugoj polovini, jer kome drugom ćete verovati?

5. Ljudi uvek kažu,’’Pobrinite se da dobijete posao gde ćete raditi ono što volite!’’ Ali to nije najbolji savet. Pravi posao je posao koji nekim danima volite, drugim danima ga podnosite, a i dalje vam plaća račune. Skoro niko nema posao koji voli svaki dan.

PREKO KREVETA DO POSLOVNOG USPEHA - Ali nije ono na šta ste pomislili!

6. Ako vam nekad bude teško da se nosite sa životom, samo se vratite u sadašnji trenutak i uživajte u svemu što je lepo i utešno. Duboko udahnite, opustite se.

7. Godine prođu dok trepneš. Nemojte se mladi ženiti i udavati. Živite svoj život. Putujte. Bavite se svačim. Bez obzira koliko para imate. Spakujte torbe i idite gde god možete da si priuštite. Dok niko ne zavisi od vas, ne kupujte stvari. Nikakve stvari. Vidite svet.

8. Ne uzimajte život ozbiljno. Čak i ako vam se stvari čine mračne i beznadežne, pokušajte se nasmejati tome kako je život blesav.

9. Pravi prijatelj će dotrčati ako ga zovnete u 2 ujutru. Svi ostali su samo poznanici.

10. Deca odrastaju isuviše brzo. Iskoristite maksimalno vreme koje provodite s njima.

loading...