Ne brkaj emocije i požudu: 5 glavnih razlika između ljubavi i strasti

Doznati da li se radi o istinskoj ljubavi ili samo fizičkoj strasti nije lak posao.

Ponekada hemiju pobrkamo sa emocijama i pronađemo se u pravom problemu. Kako se to ne bi ponovo dogodilo, otkrivamo pet glavnih razlika između ljubavi i požude.

Nedostatak tema

Ako se vaš razgovor svodi samo na seks ili dogovor idućeg sastanka, razmislite je li to nešto što zaista želite na duge staze. Zajednička interesovanja i teme jedan su od ključnih temelja veze, stoga ih nikako nemojte zanemarivati.

Različiti stavovi i pogledi

reklame

Neke temeljne vrednosti prvi su test vaše kompatibilnosti. Ako se vaši stavovi na područjima poput vere, načina života, seksualnosti ili porodičnih vrednosti potpuno razlikuju, razmislite da li biste mogli da se uopšte zamislite sa tom osobom u dugoj vezi ili braku.

Nestrpljenje

Pokušavate na sve načine da saznate je li to “prava stvar” ili ne? Tim potezom možete sami sebi dokazati da je ovdje reč o požudi i da je hemija između vas počela da se smanjuje pa se osećate kao da morate nešto preduzeti za korak napred, a zapravo je sve što bi trebalo da napravite korak unazad i racionalizovanje situacije.

Loša komunikacija

Neprestano jedno drugome objašnjavate šta se ste zaista mislili i nikako ne pronalazite zajednički jezik? To, nažalost, znači da bi vaš odnos trebalo da ostane samo na fizičkom aspektu ili, još bolje, ni na čemu.

Zanemarivanje drugih ljudi

U redu je i kada je reč o pravoj zaljubljenosti da prođete kroz tu fazu, ali nakratko. Ako zbog njega zanemarujete važne ljude u svom životu, ali i brigu o sebi i karijeri, razmislite je li njega uopšte briga za vaše dobro i vaš život izvan četiri zida spavaće sobe.

index.hr

loading...