U divljini zapadne široke internetske mreže i brzih ljubavnih sastanaka, teško je znati razliku između stvarne ljubavi naspram privremene afere.

 

 

reklame

Ovaj površni online svet ultrabrzog povezivanja preko društvenih mreža često preskače korake pravog upoznavanja u zamjenu za osećaj privremenog odnosa i pripadnosti. Osobe se gotovo nikada ne susretnu uživo, razmenjuju poruke ili pružaju fizičku ljubav u zamenu za razgovor. Seks može postati cilj koji daje osećaj veštačke intimnosti bez postepenih koraka koji vode do stvarne intimnosti i zbog toga se žena može osećati usamljenija no ikad. Bilo da smo aktivno deo toga ili ne, to je u vazduhu i utiče na sve nas. To je deo Zeitgeist kulture – brza vrsta veza.

Jedan od mojih prvih duhovnih učitelja zaurlao je učenicima jedne večeri: “Venčajte se sa sebom!”. Svi smo se nervozno nasmejali i pogledali u pod, nadajući se da neće doći do kontakta očima s njim, ali nikada neću zaboraviti taj trenutak. Ono što je rekao u te dve reči je moćna istina jer zaista, ako ne možemo sami sebe voleti, ko može?

MUŠKARCI TE ISKORIŠĆAVAJU? - Ako radiš ove stvari, sama si kriva što te ne poštuju

Zatim, godinama kasnije, razgovarala sam s jednim od mojih studenata o njegovom ljubavnom životu, rekao je: “Želim li da budem u vezi sam sa sobom?” Zanimljivo pitanje. Ovde sve počinje! Ali odgovor je prečesto: „Ne, ne bi.“ Mi želimo da nas naš partner ispuni. Želimo da nam pokaže ko smo, a naš je posao, naša povlastica, biti – mi – ono što jesmo. Moramo da znamo da smo vredni. Niko drugi nije kao vi. Niko drugi ne može biti vi, samo vi.

Ako se ne osećamo dostojnima ljubavi, kako nas iko može zaista voleti? Po toj logici, govorimo da smo nedopadljivi. Stvarno, kako neko može da nas voli? Uglavnom, ono što želim reći – kada ne osećamo ljubav prema sebi, nećemo moći da se zaista otvorimo ljubavi ili je prepoznati. To je metafizički zakon. Na taj način možemo postati zavisni o lažnoj ljubavi, ljubavi koja izgleda poput ljubavi, ali to nije. Možemo biti zbunjeni našom idejom ljubavi, idejom koja je prezentovana u časopisima pa je zbog toga propustiti u potpunosti – dok je ona celo vreme tačno ispred vas!

Evo zašto NE PRAŠTAM NIKOME tek tako, a pogotovo MUŠKARCU: Jedan jedini razlog menja sve!

3 duhovna pravila za pravu ljubav:

1. Prvo, volite se. Naučite da volite sebe i da budete sami.

2. Drugo, budite otvoreni za primanje ljubavi. Znajte da ste dostojni.

3. Konačno, budite strpljivi. Praksom možemo naučiti kako da volimo sebe. Treba vremena. Imajte vere da će prava ljubav doći.

Zaključak: Količina ljubavi koju možemo sami sebi da pružimo je u tačno onoliko ljubavi koliko možemo da primimo od nekog drugog.

Ljubav je svuda oko nas – stalno. Budite otvoreni. Zabavite se s tim. Budite spremni. Ljubav vašeg života može biti odmah iza ugla!

huffingtonpost.com/atma.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.