Naučnici tvrde: ZALJUBLJENOST JE PRIVREMENO LUDILO, a večna ljubav ne postoji! Evo koliki joj je rok trajanja

Verujete li u ljubav koja traje do kraja života? Koliko puta ste izgovorili one dve čuvene: uvek i zauvek?

Iako svi čeznemo da što češće čujemo reči: „Voleću te do kraja života…”, naučnici s jednog instituta u Meksiku tvrde da večna ljubav ne postoji! I ne samo to, oni tvrde da ljubav, u stvari, nije ništa drugo nego „privremeno ludilo”. Pa, hajde da čujemo šta još naučnici imaju da nam kažu.

3 stvari zbog kojih će muškarac poludeti za tobom

Sve je u hemiji!?

reklame

Sve počinje zaljubljenošću, procesom koji je nalik privremenom ludilu, a koji je prouzrokovan aktivacijom specifičnih hemijskih reakcija u mozgu. A hemikalije kao hemikalije, na kraju se istroše – i onda čak i najjača ljubav nestane! Upravo odatle dolazi vremensko ograničenje ljubavi. Naime, naučnici tvrde da rezerve hemijskih spojeva mogu da traju najviše četiri godine.

Strastvena ljubav tada se pretvara u zavisnost, emocionalnu ili seksualnu. Ova istraživanja rađena su na velikom broju zaljubljenih ljudi. Ustanovljeno je da ljubav ima karakteristike opsesivno-kompulsivnog poremećaja: kad je neko zaljubljen može da pati od nedostatka apetita i nesanice, a kao opčinjen misli stalno na onog ili onu koju voli i ne može da skrene misli ni na šta drugo. Isti istraživači otkrili su i da se u istu osobu ne možemo zaljubiti dva puta. Osećaji koji se javljaju po izlasku iz faze zahlađenja prolazni su i ne mogu rasplamsati novu veliku ljubav.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.