Naučnici tvrde: ZALJUBLJENOST JE PRIVREMENO LUDILO, a večna ljubav ne postoji! Evo koliki joj je rok trajanja

0
9668
Naučnici tvrde: ZALJUBLJENOST JE PRIVREMENO LUDILO, a večna ljubav ne postoji! Evo koliki joj je rok trajanja

Verujete li u ljubav koja traje do kraja života? Koliko puta ste izgovorili one dve čuvene: uvek i zauvek?

Iako svi čeznemo da što češće čujemo reči: „Voleću te do kraja života…”, naučnici s jednog instituta u Meksiku tvrde da večna ljubav ne postoji! I ne samo to, oni tvrde da ljubav, u stvari, nije ništa drugo nego „privremeno ludilo”. Pa, hajde da čujemo šta još naučnici imaju da nam kažu.

3 stvari zbog kojih će muškarac poludeti za tobom

Sve je u hemiji!?

Sve počinje zaljubljenošću, procesom koji je nalik privremenom ludilu, a koji je prouzrokovan aktivacijom specifičnih hemijskih reakcija u mozgu. A hemikalije kao hemikalije, na kraju se istroše – i onda čak i najjača ljubav nestane! Upravo odatle dolazi vremensko ograničenje ljubavi. Naime, naučnici tvrde da rezerve hemijskih spojeva mogu da traju najviše četiri godine.

Pročitajte i  BIVŠI HOĆE NOVU PRILIKU JER ZNA DA JE RASKID BIO POGREŠNA ODLUKA: Ako se ponaša OVAKO želi da dokaže da se PROMENIO!

Strastvena ljubav tada se pretvara u zavisnost, emocionalnu ili seksualnu. Ova istraživanja rađena su na velikom broju zaljubljenih ljudi. Ustanovljeno je da ljubav ima karakteristike opsesivno-kompulsivnog poremećaja: kad je neko zaljubljen može da pati od nedostatka apetita i nesanice, a kao opčinjen misli stalno na onog ili onu koju voli i ne može da skrene misli ni na šta drugo. Isti istraživači otkrili su i da se u istu osobu ne možemo zaljubiti dva puta. Osećaji koji se javljaju po izlasku iz faze zahlađenja prolazni su i ne mogu rasplamsati novu veliku ljubav.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.