MUŠKARCI KOJI BEZ ŽENA NE MOGU NI DA PRDNU: Šta sam bogu zgrešila da mužu moram da budem druga mama!

Ovih dana žene se ponovo bore za svoja prava, a njihovi muškarci ih ponovo belo gledaju, kao telad u šarena vrata i nemaju pojma za šta se one to bore i šta im koj moj pa sad fali…

Gde mi je druga čarapa, kad će ručak – vidiš da sam gladan, jel ima tople vode, otpalo mi dugme – u čemu ću sad na posao, a gde nam beše stoje čaše… Zvuči poznato?

Većina muškaraca ovde i dalje duboko veruje da žena koja ne rađa i ne kuva ne vredi ništa. Isti ti muškarci najčešće ne bi umeli da zašiju dugme, zaviju sarmu, ma ni jaja da isprže, ni mašinu da uključe, taman da im život od toga zavisi.

reklame

Ali zato i te kako umeju da beže od kuće (kao što su to radili kod mame), sude o ženama dok ispijaju pivo, ogovaraju suprugu koja stalno zvoca zbog krša, zbog izbegnutih obaveza, zbog neodgovornosti, zbog zapostavljanja… a onda se izgladneli i štrokavi vraćaju kući da neko drugi (žena /mama) to sredi, uz što manje zvocanja, molim.

I pored svega toga i dalje se osećaju kompetentnim da kritikuju žene, njihovo ponašanje, navike, sposobnosti, inteligenciju.

Eto, protiv toga se žene bore. Bore se za to da imaju muža kraj sebe, a ne doživotno dete na izdržavanju. Bore se za bolje pozicije u društvu i poslu, jer bolje i zaslužuju, s obzirom da znaju da rade skoro sve, sve što muškarci ne umeju. Bore se za to da budu priznate kao ljudi, a ne drugorazredna bića koja van svoje uloge razmnožavanja, pranja i kuvanja nemaju nikakvu vrednost. Bore se za to da se i njihov sud i mišljenje računa, jer i one imaju mozak. Bore se za to da ne budu ponižavane, mlaćene i ubijane od strane istih tih muškaraca koji im nisu ni do kolena.

Kome dođavola uopšte treba muškarac koji svoju majku činom venčanja zamenjuje suprugom i još misli da je njena dužnost da trpi nedoraslog majmuna čitav život?

Ne – ženina dužnost nije da te hrani, pere i oblači. Tu dužnost svako od nas ima prema samome sebi. Ako ti neko već skuva ručak i opere veš, red je da budeš zahvalan za to, pa i da se nekako odužiš, a ne da sereš kako ne valja. Red je i da ti preuzmeš brigu o sopstvenom životu, jer i žene vole da pogledaju dobar film, prošetaju po gradu, odu u izlazak, pročitaju knjigu… imaju one čime da se bave. I ne, sigurno im nije dosadno kad ne dadiljaju muškarca.

besnopile.rs 

loading...