Kućni detoks posle Božića
Kućni detoks posle Božića

Vreme je za detoks!

Sok za čišćenje organizma

Nakon Božića vašem telu će koristiti detoks. Vredno je posegnuti za sokom od paradajza, koji će ukloniti toksine. Stimuliše metabolički proces i na taj način ubrzava proces prečišćavanja. Kako ga pripremiti? Soku isceđenom od pola kilograma paradajza dodajte seckani luk i na kraju dodajte prstohvat čilija i izmešajte. Takav sok za čišćenje samo je uvod u zdravu ishranu, na koju bi sada trebalo da se kladite!

Pijte samo vodu!

reklame

Oko 2 litra vode dnevno pomaže održavanju normalnog nivoa tečnosti. Takođe daje osećaj sitosti zahvaljujući kome manje jedemo. Ono što je najvažnije, ne sadrže dodatne kalorije ili šećer, što se nažalost ne može reći za sokove i gazirana pića.

Kućni detoks posle Božića
Kućni detoks posle Božića

Uzmite manji tanjir

Ako jedete u manjim posudama, manje jedete. Mali tanjir učiniće da mislite da imate više hrane. Ne možete, međutim, uzimati dopune. Ovaj jednostavan trik čini da jedete i do 1/4 manje nego što je to normalno!

Fiksno vreme obroka

U početku će biti teško, ali s vremenom ćete uvideti da je to sjajno rešenje. Odredite sebi fiksne sate. Treba da pojedete tri glavna obroka i dve užine. Nakon nedelju dana prestaćete da osećate glad.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...