Uspešan ljubavni odnos zahteva kompromis. Ali, stepen kompromisa, odnosno ravnoteže koja odgovara i tebi i njemu, morate odrediti sami. Sigurne smo kako se ne želiš jednog jutra probuditi i shvatiti kako si protraćila godine na odustajanje od svojih ciljeva i hobija, samo kako bi njemu udovoljila.

 

Upravo zato, mi ti danas otkrivamo tri stvari koje on mora da prihvati kod tebe ako te iskreno voli i cijeni. Ako to nije slučaj, vreme je za ozbiljan razgovor pa i raskid, ako se ne može pronaći kompromis.

1. Tvoji ciljevi

reklame

Naravno, vas dvoje ste tim, ali i dve individue. Neki ciljevi su vam zajednički, ali tu još uvek postoje oni koji su samo tvoji, o čemu god da se radilo. A upravo od tih ciljeva ne bi nikada smela da odustaneš niti on ima pravo da to traži od tebe. Svi zaslužujemo partnera koji će nas podržavati u svemu.

TVOJA JE DUŠA SATKANA OD ZVEZDA: Znakovi da se sasvim razlikuješ od ostalih, kao da nisi s ovog sveta

2. Tvoja slika o sebi

Vi ste zajedno, zato što ste se zaljubili u ono što jedno i drugo predstavljate, zar ne? Pa zašto te on onda uporno pokušava promeniti? Bilo da je u pitanju tvoj izgled, stil oblačenja, posao, politička ili verska uverenja, način života i slično, to su odluke koje moraš da doneseš sama. Drugim rečima, ako i želiš da menjaš nešto na sebi – to mora biti tvoja ideja. Ako on želi da te menja, onda moraš postaviti pitanje koji su njegovi motivi.

3. Tvoji prijatelji

Nijedan partner, ma koliko god on dobar dio, ne može da zameni sve ostale ljude u tvom životu. Tvoji prijatelji su tu bili i pre njega pa nema razloga da ih sada pustiš iz svog života kada je on došao. Druženje s drugim dragim ljudima zapravo te može učiniti boljom partnerkom. Zdrava prijateljstva smanjuju stres i podstiču samopouzdanje, tako da možeš biti ti u najboljem izdanju, kada si s njim.

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.