10 odličnih frizura za okruglo lice

10 odličnih frizura za okruglo lice: Ako samo malo bolje zagledate, primetićete da je neverovatan broj holivudskih lepotica koje, zapravo, imaju okruglo lice. Međutim, vešti frizeri umeju da naprave čaroliju…

Koliko puta ste samo pročitali kako je ovalno lice idealan oblik za najrazličitije frizure? To je možda tačno, ali za uspeh u svetu glamura u kojem vlada lepota, očigledno, nije bitno!

Mila Kunis, Kejt Apton i Penelope Kruz samo su neke od holivudskih lepotica koje, zapravo, imaju okruglo lice. Uz pravilno odabranu frizuru, baš takav oblik može biti idealan.

reklame

Izaberite sjajnu frizuru koja će istaći vaše najlepše crte!

Šiške na stranu

Šiške na stranu će istaći jagodice na okruglom licu jer prave uglove i uokviruju lice, tvrde stilisti iz Njujorka. Da biste imale frizuru poput Eme Stoun na ovoj slici, fenirajte šiške vertikalno, na stranu, četkom srednje veličine. Ostatak kose možete blago zatalasati uz pomoć četke, što će istaći šiške.

10 odličnih frizura za okruglo lice

Šik rajf za kosu

Mišel Vilijams ima slatku frizuru koju je upotpunio elegantni rajf za kosu. Da bi vaša frizura izgledala zanimljivo kao kao glumičina, podelite kosu na dubok razdeljak na stranu, ali pustite prednji deo da slobodno pada. Bitno je da izgledate slatko i ženstveno, a ne da dobijete dečački izgled što vrlo lako može da se desi ako ste ošišani na kratko.

Blago podignuta kosa

Ovakva frizura sa šiškama podignutim na gore izdužuje lice. Da biste izgledale seksi kao Kejt Apton, njujorški stilisti preporučuju da uvijete prednji deo velikom presom za uvijanje kose (figarom), a onda začešljati ostatak kose. Uz pomoć pene ili laka za kosu taj prednji deo kose treba podignuti od lica i to blago na gore. Celu frizuru fiksirati ukosnicama da bi bila trajnija.

10 odličnih frizura za okruglo lice

Prava i zaglađena kosa

Žene okruglog lica nikako ne treba da dodaju volumen kosi sa strane jer će dobiti pogrešan efekat. Mila Kunis ne krije svoje lice već ga ističe. Mlada glumica ima dugu, ravnu i sjajnu kosu koja – tako ispravljena – naglašava obline njenog lica. Da biste i vi napravile sličnu frizuru, isfenirajte je, zatim pređite krajeve presom za kosu da bi bila potpuno prava. Možete staviti malo ulja za kosu da dobijete efektan sjaj.

Niska punđa

Devon Aoki, glumica i model (nekadašnje zaštitno lice “Lankoma”), na ovoj slici ima savršenu frizuru za večernji izlazak. Dugačke šiške izvijene na stranu izdužuju joj lice. Ako želite ovakvu frizuru, očešljajte kosu na stranu i napravite nisku punđu. Kada je pričvrstite ukosnicama, možete se baciti na izvijanje šiški.

Opušteno i prirodno

Dru Barimor ima idealnu opuštenu frizuru za letnje dane. Ako vam je kosa prirodno talasasta, nemojte je fenirati. Očešljajte je i pustite je da se prirodno osuši tako da se krajevi blago izviju i dobiju na volumenu. Razdeljak neka ostane na sredini glave. Nije uvek najbitnije da svaka dlaka bude na svom mestu, dovoljno je da je kosa zdrava i negovana.

10 odličnih frizura za okruglo lice

Svedena punđa sa strane

Predivna Frida Pinto prosto zrači na ovoj slici. Kosa joj je blago pokupljena u punđu, a šiške isfenirane na stranu. Punđa nije klasična, već je diskretno pomerena u stranu pa izdužuje Fridino okruglo lice I sreće pažnju na njene pune usne. I vi možete lako napraviti ovakvu frizuru.

Kratke odignute šiške

Žene koje, kao Penelope Kruz, imaju jake crte lica, treba da nose nešto odignutije šiške nego modeli sa prethodnih slika. Frizeri preporučuju da posle sušenja fenom cele kose, uzmete veliku četku i njome isfenirate šiške što će pomoći da one ne padnu i ne slepe se uz čelo.

10 odličnih frizura za okruglo lice

Podignuta punđa

Ovakva punđa je potpuni hit za leto! Srećom podignuta punđa je savršeni izbor za žene sa okruglim licem. Kejli Koko, junakinji serije “Štreberi”, odlično stoji zalizana kosa i punđa “na vrh glave” jer joj sužava lice. Za ovakvu frizuru potrebna vam je dobra šnala ili više manjih u zavisnosti od dužine kose. Prvo vežete konjski rep na temenu pa ga uvijate oko gimice. Pričvrstite punđu šnalom, a zatim začešljajte kosu da bi bila glatka.

Talasi u kosi

Ejmi Adams ima dugu kosu i uz opuštenu frizuru čini se da do izražaja najviše dolazi njen predivan osmeh. Duga kosa u talasima otkriva vrat i on se čini izduženijim pa se postiže ravnoteža sa okruglim licem. Stilisti iz Njujorka preporučuju ovakvu frizuru jer volumen pri krajevima kose ističe frizuru čineći je bujnom na krajevima, a zalizanom pri korenu.

10 odličnih frizura za okruglo lice

 

 

lisa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.