kokosovo-ulje-prirodno-cudo-za-negu-lepotu-12-nacina-da-koristite-ovu-magicnu-namirnicu 3

Kako biste podstakli rast kose, utrljajte kokosovo ulje na mestima na kojima vam se kosa proređuje. Može da se peimeni i na obrve

Pronalaženje efikasnog prirodnog bjuti proizvoda, koji će zaista da “radi”, jednako je sticanju novog prijateljstva. U nastavku pročitajte 12 dobrih razloga da baš kokosovo ulje bude vaš novi “bjuti prijatelj”.

1. Mućkanje kokosovog ulja u ustima nekih 20-ak minuta dnevno (poželjno je ujutro pre pranja zuba) može da vam pomogne u detoksikaciji organizma, beljenju zuba, pa čak i eliminisanju glavobolje.

reklame

2. Ukoliko često perete ruke, pa vam je koža suva i ispucala, nanosite kokosovo ulje dva puta dnevno. Pomaže i kod zanoktica.

3. Pre pranja kose, na krajeve nanesite kokosovo ulje. Daće neophodnu vlažnost, sjaj i mekoću vašim ispucalim, suvim i slamnatim krajevima. Dobro je da držite što duže pre pranja, piše Womans Health.

kokosovo-ulje-prirodno-cudo-za-negu-lepotu-12-nacina-da-koristite-ovu-magicnu-namirnicu 3

4. Kokosovo ulje je čest sastojak mnogih prirodnih pilinga i maski za kožu. Recimo, kokosovom ulju dodajte malo šećera i dobili ste odličan piling za glatku kožu.

5. Bez obzira da li imate alergiju ili vam curi iz nosa, utrljajte malo kokosovog ulja u nozdrve. Osetićete instant olakšanje.

6. Nanesite malo kokosovog ulja na usne pre spavanja – daće im potrebnu hidrataciju, a ukoliko volite miris ovog ulja, neće vam ni najmanje smetati tokom noći.

7. Kokosovo ulje može da pomogne i kod skidanja šminke. Stavite ga na tufer, samo pazite da ne dopre direktno do očiju.

8. Nanesite kokosovo ulje na kožu pre brijanja, kako biste smanjili iritaciju. Bonus: olakšava i čišćenje brijača…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.