Foto: themindsjournal.com

Jednog dana možda ćete naići na zagonetku koja je gotovo poput nekog slučaja iz dela Agate Kristi ili poput nekog slučaja Šerloka Holmsa.

Neke su čak teže od njih jer nema dovoljno tragova koji bi vam mogli pomoći da prepoznate počinioca.

Kad je sve što vam je dostupno tek nekoliko tragova krivca, vaši instinkti i intuitivne sposobnosti, slučaj postaje pravi test vašeg prosuđivanja i moći ćete da posmatrate kako vas ličnost dovodi do izbora za koji ćete se odlučiti.

reklame

Evo zanimljive zagonetke za rešavanje. Ništa na slici neće vam poslužiti kao tačan trag koji vam može pomoći da uhvatite počinioca. Sve zavisi od onoga što vam je vidljivo i što želite da odaberete kao dokaz.

Zamislite da ste mama i pomno pratite decu. Izaberite ono za koje smatrate da je najverovatnije razbilo vazu.

Šta kaže vaš izbor o vašoj ličnosti?

Dete A

Ovo dete izgleda kao da je najverovatnije razbilo vazu. Oči su mu usmerene na pod i izgleda kao da oseća krivicu i kajanje zbog nečega što je učinilo. Njegov položaj je takođe različit od ostalih. Druga deca ga gledaju i izgleda kao da upućuju na krivca. Ali je li to dovoljno da shvatite šta se stvarno dogodilo?

Možda je okrivljen za tuđu grešku i možda je žrtva jer nema drugih naznaka da bi se moglo zaključiti nešto drugačije. Njegova braća i sestre su ga možda također naterali da poveruje da je to učinio. Izbor ovog deteta otkriva da ste vrlo pažljiva osoba koja ne propušta ni najsitnije detalje, piše The minds journal.

Nije vas lako zavarati, jer uvek gledate druge i mentalno primećujete promene u njihovom ponašanju i govoru tela. Odgovornost je vaša ključna karakteristika i odgovorni ste u svemu što odlučite da radite u životu. Sve vaše odluke su pažljivo promišljene i niste tip osobe koja će ući u nešto, a da ne razmisli dobro o tome.

Dete B

Dete B izgleda kao da je najstarije i možda je čak i dovoljno staro da se brine za svoju mlađu braću i sestre kad njihova mama radi. Njen pogled je usmeren na dete A. Gleda ga kao da je on odgovoran za razbijanje vaze. Ali, istovremeno, njen je pogled takođe utešan i pun topline.

Ona razume da je napravljena greška, ali ne donosi sud ni o kome. Ovako i vi gledate na život. Vi razumete važnost razumevanja i opraštanja drugima i nikad nećete olako osuditi druge. Štaviše, vi ste svesni svojih nedostataka, kao što ste i tuđih manjkavosti.

Kad god se susretnete s problemom, budi se vaša praktična i racionalna priroda i krećete ravno prema rešenju koje je najlogičnije. Tako ćete u nekom trenutku moći da ispunite gotovo sve svoje ciljeve. Ako smatrate da je Dete B u ovom slučaju krivac, shvatili ste da su gore navedene osobine one koje posedujete i prihvatili ste ih.

loading...