SVE BLAGODETI BRESKVE: Breskva sadrži 80-90 procenata vode, a malo kalorija, pa je pogodna kao diuretik i sredstvo za čišćenje organizma.

Pored toga sadrži i korisne hranljive materije kao što su beta-karoten, belančevine, masti, vlakna, biljna mast, biotin, kalcijum, magnezijum, natrijum mineralne soli, organske kiseline, selen, skrob, fosfor i ugljene hidrate, piše lekarinfo.

BRESKVA U ISHRANI

Nutricionisti preporučuju višenamensko korišćenje bresaka u ishrani. Pa tako nutricionisti predlažu da pijete domaći sok od bresaka bez dodatog šećera. Takođe, kompot možete da napravite sami, a preporučuju se i džem ili slatko od bresaka koje možete da konzumirate tokom cele godine. Čaj od listova ove višenamenske voćke je vrlo korisan i takođe ima laksativno dejstvo i pogodan je u borbi protiv infekcija.

reklame

MEDICINSKA NAMENA

Breskva deluje povoljno na telo i može da se koristi u medicinske svrhe, pa je tako spektar namene širok i zabeleženo je povoljno dejstvo u lečenju akni, astme, anemije, bolesti zuba i usne duplje, bolesti srca i krvnih sudova, bronhitisa, gojaznosti, gubitka pamćenja, depresije, impotencije, anksioznosti, jačanje imuniteta, problema sa bešikom i mokraćnim kanalima, štitnom žlezdom, stomačnih tegoba, nadutosti, oticanja nogu, raznih infekcija, reumatskih bolesti.

LEKARINFO

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.