muškarac

Sa 52 godine, više nemam svoj “tip” muškarca u fizičkom smislu, već mislim da neke druge stvari čine muškarca privlačnim…

Nedavno me je neko na Instagramu pitao koja je prva stvar koju primetim na muškarcu. Razmišljala sam o tome na kratko. Oči? Kosa? Osmeh? Ramena? Ali ništa od toga nije bilo tačno. Kad sam bila mlađa, privlačili su me visoki, mršavi i crnokosi. Ali sada, kad imam 52, nemam svoj „tip“. Bar ne u fizičkom smislu. Tad sam se zapitala šta to muškarca čini privlačnim – izjavila je Erika Džeger, blogerka koja se razvela nakon 20 godina braka.

U četrdesetim godinama ostala je sama i počela je da misli da su žene u četrdesetim godinama nevidljive za muškarce. A onda je shvatila da svaka žena treba da razume i prihvati svoju seksualnost bez obzira na godine. Sada, kad to zna, napisala je tekst o tome kakvi muškarci nju, kao ženu u godinama, privlače.

reklame

I došla je do sledećeg spiska:

muškarac

SNAGA

Ne mislim na njegovu fizičku, nego na unutrašnju snagu. Na stav i mišljenje koji govore da je snažan i da zna ko je i šta je. Nema ničeg privlačnijeg od muškarca koji stoji čvrsto na zemlji – ispričala je Erika.

RANJIVOST

Prema rečima Erike Džeger, muškarac nije jak sve dok nije i ranjiv.

To znači da on može da vam kaže šta želi, čega se plaši, kako se oseća u vašem društvu i slično. Bez toga ne može doći do prave intimnosti – objasnila je.

INTEGRITET

Ova osobina razlikuje muškarce od dečaka. Nema ničeg seksi u muškarcu koji se pretvara da je nešto što nije, kome nedostaju duboka osećanja i koji ne mari za osećanja drugih– poručila je Erika Džeger.

INTELEKT

Lep um je seksi. Kritičko razmišljanje, nezajažljiva želja za učenjem i kreativnost – sve su to privlačne stvari.

Ako me muškarac zainteresuje svojim umom, nije mi bitno kako izgleda– rekla je blogerka.

SMISAO ZA HUMOR

Muškarac bez dobrog smisla za humor za mene nije celovit muškarac. Nikad ne bih mogla da budem sa nekim ko je veoma ozbiljan, sa nekim ko se retko smeje. Za mene su intelekt i humor nerazdvojivi- otkrila je Erika.

TOPLINA

Kako kaže ova blogerka, ako neko održava gard, nemoguće je povezati se sa njim. Saosećajnost, empatija, iskreni osmeh, to je ono što razoružava žene. Finoća je seksi.

DAREŽLJIVOST

Tvrdičluk nije privlačan. Dobro je biti štedljiv i promišljen, ali ne treba preterivati u tome. Osim te vrste darežljivosti mislim i na darežljivost u iskazivanju emocija. Nije nimalo seksi spavati sa nekim ko retko kad pokazuje privrženost.

SEKSUALNO SAMOPOUZDANJE

Seksualno pouzdanje nema nikakve veze sa veličinom penisa, pokretima u krevetu i sličnim stereotipima. To je jednostavno sposobnost muškarca da pročita pokrete i signale koje mu žena šalje.

Mnoge od ovih stvari ne bi se našle na spisku da sam ga napisala u svojim dvadesetim godinama. Sada, sa 52 godine, konačno znam šta tačno želim kod muškarca.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.