kad žena popizdi

Mnogi muškarci će reći: Moja žena je stalno nervozna. I ne znam zbog čega!

Nije reč o PMS-u ( predmenstrualni sindrom ), kojem se najčešće pripisuju te “zasluge” lošeg ženinog raspoloženja. A i PMS je samo privremen.

U čemu je onda problem?

reklame
iznervirajte momka
David Castillo Dominici / freedigitalphotos.net

1. Na žene se gleda drugačije

Ako imate dete i njegova majka je na putu ili ste jednostavno vi preuzeli na sebe jedan dan kompletnu brigu o vašem potomku, može biti čak i ” slatko ” ako dete dovedete u školu ili vrtić sa tragovima boje na licu. “O, tata, igrali ste se sa detetom”, jedan je od stavova koji zasigurno pritom neće izostati . Ali, ako takvo dete u vrtić ili školu dovede majka, ljudi će se pitati: Je li ona alkoholičarka ili već nešto?

iznervirajte momka
Ambro / freedigitalphotos.net

S takvim “teretom” na leđima, ženama nije lakše nego muškarcima i pod njihovom kontrolom je, ili barem smatraju da mora biti, većina kućnih i porodičnih obaveza.
I sasvim je u redu imati stav: Briga me što će drugi misliti o meni.

Živi u uverenju da su ti drugari sa Fejsa i Tvitera pravi prijatelji i daj maksimum od sebe da ih fasciniraš. Ozbiljno shvataj društvene mreže Često stavljaj statuse u kojima kukaš kako ti je muka od samoće, a onda ne odvajaj oči od svog pametnog telefona kad zaista izađeš u društvo i nastavljaj da žališ nad svojom tužnom sudbinom, što nema ljubavi... Veruj u pravu ljubav i da ona dolazi bez pravog truda. Dokumentuj svoj život, umesto da ga živiš. Biraj ironiju umesto postignuća. Biraj fantaziju umesto savršenstva. Puštaj da te vode strahovi, umesto da slediš svoje snove. Nemoj da učiš na svojim greškama. Čitaj ženske časopise i slepo slušaj savete koje tamo nalaziš. Najlepši deo svog života posveti gledanju TV-a. Brini više o TV ličnostima, nego o svojoj sopstvenoj. Traži po socijalnim mrežama postove koji će te iznervirati. Traži internet kavgu. Odbijaj kompromise. Uzimaj romantične komedije i Holivud za ozbiljno. Shvataj samog sebe ozbiljno. Shvataj život toliko ozbiljno da te to spreči da živiš onako kako bi želeo.
2. Žene su intuitivnije od muškaraca

Iako je češća situacija da su muškarci ti koji ne podnose kašnjenja, ovde je reč o nečem drugom. Ako ste tip koji se neće previše uzbuđivati oko toga hoćete li kod svojih roditelja na subotnji ručak doći 10 ili 15 minuta kasnije, žena će biti pod stresom spremajući se za izlazak jer zna da će, ako zakasnite, svekrva kriviti nju, a ne svog sina. I znate šta? Ženina intuicija pokazaće da je najčešće u pravu. I žene su svesne toga te su “unapred” živčane.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.