KAD SNEG PADNE NA OVO MESTO, POČINJE KRAJ SVETA: Da li proročanstvo staro 500 godina počinje da se ostvaruje?

Italijanske plaže zavejane snegom su prvi znak smaka sveta, makar po proročanstvu Matea Tafurija, koja postaju aktuelna 500 godina nakon njegove smrti.

– Salento i palme, Salento i blagi jugo, snežni Salento, ali nikada posle dodira. Dva dana snega, dva nebeska bljeska, znam da će doći kraj sveta, ali ne žalim za njim – glasi Tafurijevo proročanstvo, (“”Salento di palme e mite Scirocco, Salento nevoso ma mai dopo il Tocco. Due giorni di neve due lampi nel cielo, il Mondo finisce lo so non lo anelo”).

Neuobičajeno hladno vreme u južnoj Italiji može da znači da se ovo proročanstvo ostvaruje, kako neki korisnici društvenih mreža strahuju, jer su plaže Salenta zaista prekrivene snegom. Mnogi su na Instagramu objavili fotografije zavejane Italije, a oni koji shvataju Tafurijeve reči ozbiljno veoma su zabrinuti zbog mogućnosti njihovog ostvarivanja.

reklame

Kao i ostatak Evrope Italija se suočava sa ekstremno hladnom zimom. Salento koji je na jugu retko se susreće sa snegom i ledom. Škole su zatvorene, a minimum šest ljudi je umrlo od smrzavanja, navodi Dejli Mejl.

Tafurija zovu “Italijanski Nostradamus” zbog njegovih apokaliptičnih predviđanja. Rodio se 1492. godine i studirao je filozofiju i medicinu u Napulju, a kada je otputovao u Englesku uhapšen je. Kada su ga pustili otišao je u Irsku, Francusku, Španiju i Afriku, pre nego što se vratio u Soleto gde je uhapšen zbog veštičarenja.

Pušten je posle 15 meseci i do kraja života je ostao u rodnom gradu gde su ga prezirali i plašili ga se.

telegraf.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.