Seti se takođe i da ne moraš da se menjaš – ako ne želiš ili smatraš da ne treba da se menjaš, onda prihvati sebe. Prihvati svoj izgled, svoj um i duh i uživaj u svom biću.

Nisi baš sama kao što misliš – lako je upasti zamku i misliti da svi druge žive ispunjene i srećne živote u zajedništvu. Ne zaboravi da je lako staviti fotografije srećne sebe s prijateljima ili partnerom, ali nije lako plaćati sve svoje račune redovno, odnosno voditi stvarni život. Svako se bori na svoj način, samo što neki to jednostavno ne pokazuju. Prestani da se upoređuješ s drugima i život će ti biti mnogo lepši.

reklame

Usresredi se na nešto izvan sebe – kada si opsednuta ličnim nedostacima, može ti pomoći da se usresrediš na nešto izvan sebe. Pripremi večeru za prijatelje, volontiraj… Kada pomažeš drugima osećaćeš se manje izolovano i osećaćeš se vrednije.

Ne moraš da imaš odgovor na sve – u redu je da ne znaš šta ti se trenutno događa, niti kako da rešiš velike probleme u životu. Opusti se, ne moraš da imaš rešenje, samo budi dovoljno otvorena i ono će doći tebi. Dakle, ne forsiraj!

zdravakrava.24sata.hr

loading...