Raskidi nikad nisu jednostavni, ali uz ove greške koje prave mnoge žene postaju još teži. Ovo su stvari koje moraš da izbegavaš nakon raskida ako želiš da ga ikad stvarno preboliš:

 

Traženje zamene u prvih par meseci

Neke žene nakon raskida tvrde da više nikad neće pronaći nekoga, ali puno je veći broj onih koje ekspresno traže zamenu. Traženje zamene generalno nije dobar pristup jer bi se nova ljubav trebala dogoditi sama od sebe, a traženje zamene u prvih par meseci te može samo unazaditi. “Ljubav” čija je namera samo da obriše staru bol nema neku budućnost.

Samouništavanje

reklame

Ako ti je veza propala, zašto ne bi propalo i sve ostalo? Ovo je pristup koji imaju mnoge žene koje zbog raskida ne vide svetlo na kraju tunela. Opijanje, prežderavanje, odustajanje od hobija i snova možda je najlakši put, ali definitivno nije najbolji jer samo produžava proces preboljevanja.

Izolacija

Čak i ako ti nikako nije do ljudi, upravo ti oni mogu pomoći da što pre izađeš iz depresije. Novi ljudi i nova mesta ti mogu dati novu perspektivu, a ona je jedna od najvažnijih stvari za oporavak od raskida.

Javno jadanje

Facebook i druge društvene mreže omogućuju ti lako rešavanje frustracije, ali kad to radiš, zapravo ne pomažeš sebi nego samo praviš show za druge. Show ti neće pomoći da preboliš raskid – moraš krenuti iznutra.

index.hr/besnopile.rs 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.