Punije dame češće biraju muškarci pod stresom foto Pixabay

Muškarci izloženi stresu radije se opredeljuju za punije žene, pokazalo je istraživanje obavljeno na Fakultetu za psihologiju u Njukaslu

Standardi lepote i privlačnosti se ne menjaju samo vremenskim uslovljavanjem, već i u zavisnosti od konkretne situacije

Muškarci izloženi stresu radije se opredeljuju za punije žene, pokazalo je istraživanje obavljeno na Fakultetu za psihologiju u Njukaslu. Da bi ocenili koji tip žena u određenim situacijama muškarce privlači, istraživači su ispitanike odvojili u dve grupe, Bebac/Novosti.

Jedna grupa se ponašala kao da je na važnom razgovoru pred velikim auditorijumom, a zatim je morala brzo da podeli broj 1.022 sa 13. Potom su svi ispitanici birali fotografije dama koje im se sviđaju.

reklame

– Ispostavilo se da su svi muškarci koji su bili u stresu birali fotografije punačkih žena. Naučno posmatrano, ovakva odluka se povezuje sa “preživljavanjem” i evolucijom koja ih je tako programirala. Standardi lepote i privlačnosti se ne menjaju samo vremenskim uslovljavanjem, već i u zavisnosti od konkretne situacije. U kriznim trenucima jači pol se više oslanja na punije dame, radi lakšeg opstanka i produženja vrste – istakao je profesor dr Martin Tovi, član istraživačkog tima.

Po njegovom mišljenju dobijeni podaci generalno su važni za naše bolje poimanje privlačnosti, posebno sa osvrtom na anoreksiju i druge bolesti koje utiču na promenu doživljaja tela i telesne privlačnosti.

Bebac/Novosti

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.