Svaki odnos koji imamo može se posmatrati kao odraz odnosa koji imamo sa sobom i kvalitet tog odnosa zavisi o nama. Verujući sebi, slušajući sopstvene misli i emocije, postajemo verodostojni i to nam daje predivnu priliku da nam postane prijatno u svojoj koži. Ipak, kada nam se ne sviđa ono što jesmo, mi to projektujemo na druge, jer ne možemo da prihvatimo sebe.

 

12. Osuđujete

“Život je ogledalo i pokazaće misliocu odraz onoga što misli.” – Ernest Holms

reklame

Zapamtite – svaki put kada se istresete na nekoga, bilo to iza njihovih leđa ili u lice, vi se susrećete s aspektom svoje mračne strane. Razmislite o svojim rečima, jer ono što ste rekli je upravo ono što treba isceliti, prihvatiti i transformisati unutar vas.

Grube primedbe su siguran znak da vam nije prijatno u svojoj koži; da ste prestrogi prema sebi i da ne prihvatate sebe. Kad osuđujemo druge, ne iznosimo samo jedan aspekt nas samih, mi nesvesno povređujemo druge ljude na temelju vlastite percepcije sveta.

KADA KRES KOMBINACIJA IMA BUDUĆNOST: 4 znaka da usputni seks vodi u vezu

11. Tražite potvrdu od drugih ljudi

Mi tražimo pažnju i potvrdu od drugih ljudi kada nam nešto nedostaje. Imamo prazninu koju je potrebno popuniti, a bez odgovarajućih alata i introspekcije da razumemo i ublažimo uzrok, tražimo spoljne reakcije.

Vi ste uzrok i reakcija. Ono što tražite od sveta već postoji u vama, vi već znate odgovor jer ste postavili pitanje. Vrednujte se prema svojim standardima i postavite lestvicu visoko – jer ste vredni.

10. Stavljate sebe na zadnje mesto

Kada činimo stvari za druge ljude to nam može doneti radost i zadovoljstvo, ali postoji sveta sebičnost koju ne možemo zanemariti.

devojka

Kada previše dajemo naše vreme, našu energiju i dobru volju, možemo misliti da nam to ne može naškoditi, ali poput automobila, ne možemo raditi bez goriva i treba da se napunimo.

9. Stalno radite stvari koje ne volite

Bilo da je to posao, stil života ili odnos, nastavljanje istog energetskog ciklusa koji ne služi za vaše veće dobro, ne samo da nije zdravo već može uzrokovati mentalne i emocionalne probleme, kao što su anksioznost i depresija.

Ako imate osećaj kao da ste zapeli na točku za hrčke, znate da je vreme da se isključite. Verujte da vas nešto bolje čeka već iza sledećeg ugla i tako će biti.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.