Osam dragocenih životnih lekcija kojima vas nauči trenutak u kojem vas ostavlja osoba koju volite…

Da li ste nekad videli tinejdžera kojeg je ostavila prva ljubav? Bili svedok raspada nečijeg braka? Možda poznajete i nekoga ko je ostavljen pred samo venčanje?

Taj osećaj… situacije u kojima nam je srce slomljeno su okrutne, opake i nefer, ali se dešavaju, piše Mondo. Niko nije kroz život prošao, a da nije bar jednom iskusio to na svojoj koži. Ali, koliko god teško bilo, istina je da ne bismo mogli da spoznamo šta je ljubav, ako ne bismo i to doživeli.

reklame

Kad vas ostavi osoba koju volite, bol traje, danima, nedeljama, ponekad mesecima, godinama čak… Ali prođe jednog dana. I nauči nas mnogim stvarima. Slomljeno srce boli, ali to je i nešto što može da vam pruži priliku za lični razvoj. Obrišite suze, pokušajte da iz tog bola i očajanja izvučete nešto dobro, nešto što će vam omogućiti da bolje razumete ljubav, veze, i sebe same.

I kad bol prođe, a taj deo vas koji je otkinut kad je otišla osoba koju volite prestane da krvari, bićete bolja, snažnija osoba nego što ste bili pre tog iskustva. Obećavamo.

Evo čemu vas nauči slomljeno srce…

… da to da li ćete biti srećni zavisi samo od vas samih

U nekom trenutku, nakon što ste proveli neko vreme tugujući, shvatite da morate da se saberete, jer koliko god to želeli, vaša porodica i prijatelji to ne mogu uraditi umesto vas.

Slomljeno srce nauči vas da morate da budete u stanju da sreću pronađete u sebi. I da niko “sa strane” ne može da vas učini srećnim umesto vas samih.

… da je u redu da potražite pomoć

Nije lako otvoriti se i podeliti bol sa drugima, ali slomljeno srce… Svi smo to prošli. I svi razumeju kakav je osećaj. To je toliko univerzalno da se umetnici bave tom temom vekovima… Težak raskid ili razvod je nešto što zahteva da imate “mrežu podrške”, i ok je da kažete “dođi”, “ne mogu da budem sam(a)”, “zagrli me”, najboljoj drugarici iz detinjstva, prijatelju “oduvek”… Ne treba da vam bude neprijatno da zamolite ljude koji vas vole da vam se nađu.

… da vreme stvarno sve leči

Ovo vam neće biti neka uteha u prvim danima, ali istina je. Slomljeno srce nauči nas da ništa na ovom svetu ne dolazi uz garanciju da će trajati zauvek. Čak ni ljubav. I boli neizdrživo, ta spoznaja, dok je ne prihvatite. A onda, kad je prihvatite, naučite da se nosite sa teškim situacijama u životu bolje nego što ste pre umeli.

loading...