Ljubavni horoskop za maj 2017

Uz pomračenje Sunca i Meseca, ulazak Jupitera u znak Vage i završetak retrogradnog ciklusa Marsa, dok se Merkurov retrogradni hod zaokreće, septembar 2016. godine je mesec značajnih događaja, nepredviđenih situacija i većih promena.

 

Izlazak Jupitera iz Device na dan 9. septembar 2016. godine, je dobra stvar s jedne strane, zato što se razbija T – kvadrat: Jupiter – Saturn – Neptun koji nam je zadavao puno problema i stvorio puno nestabilnosti. Sa druge strane, ulazak Jupitera u Vagu automatski donosi nove probleme i stvara novi T – kvadrat: Jupiter – Uran – Pluton. Ali ovaj će biti puno izraženiji i direktniji. Može biti i motivacioni, čak iako donese šok.

reklame

Prolazak Jupitera kroz Vagu ima prednosti, stvara se harmoničan odnos Jupitera i Saturna, sekstil sa uzajamnom recepcijom (Jupiter u Vagi je na mestu Saturnove egzaltacije, a Saturn je u Strelcu, na mestu Jupiterovog sedišta). U tradicionalnoj astrologiji, harmoničan aspekt Jupitera i Saturna smatra se konstruktivnim, donosi bolju organizaciju i prosperitet, na individualnom i generalnom planu. Ovo je velika promena, ako uzmemo u obzir činjenicu da sve dok je Jupiter bio u Devici (od avgusta 2015. godine do septembra 2016. godine), bio je i u kvadratu sa Saturnom i rezultat toga bio je veliki nered i velike kontradiktornosti.

Evo zašto su 28., 56. i 84. najvažnije godine u životu svakoga od nas

Ali za sada, pomračenje Sunca koja će se formirati u Devici, 1. septembra, je u opoziciji sa Neptunom i u kvadratu sa Marsom i Saturnom i može doneti stres, dekoncentraciju i zbrku. Pomračenje Meseca koja će se dogoditi 16. septembra čini se da ima slične efekte.

Iako se predviđaju obećavajući novi počeci, septembar 2016. godine još uvek može donijeti dosta zbrke. Atmosfera će se rasčistiti i biti će puno opuštenija krajem meseca kada Mars konačno izlazi iz Strelca i odlazi od rute u natalnoj karti (Škorpija i Strelac) u kojoj je boravio dugo vremena i uzrokovao puno štete početkom 2016. godine.

Poslednja dekada septembra 2016. godine označava početak novog ciklusa: 22. septembra Merkur kreće direktnim hodom, 26. septembra red je na Plutona da krene direktnim hodom i 27. septembra Mars konačno završava svoj retrogradni hod i ulazi u Jarca, gde se oseća dobro zato što je to njegova egzaltacija. No, do tada bi mogli imati problema.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.