Pod sloganom ‘Upoznajte nekog ko mrzi iste stvari kao vi’ izašla je beta verzija aplikacije Hater, koja na dosad jedinstveni način, pomoću iskazivanja mržnje, spaja srodne duše

Od sada možete pronaći srodnu dušu prema tome koje stvari i pojave – mrzite. Naime, aplikacija Hater počiva na konceptu koji isključuje ideal savršenosti već se temelji na prikazivanju ličnosti kroz mržnju prema određenim stvarima.

Aplikacija nudi 3.000 tema i pojmova za koje možete utvrditi da ih mrzite. Na primer, jedna od prvih opcija koja se nudi korisnika aplikacije je da iskažu stav prema Donaldu Trampu. Takođe, korisnici će sasvim sigurno voleti da izraze mržnju prema ‘sporim šetačima’, ‘selfijima sa zadnjicom u prvom planu’. Nudi se i mogućnost mržnje prema ‘carpool karaokama’, Twitteru, Vladimiru Putinu, (ne)popularnim filmovima, serijama, raznim pojavama popularne kulture i koječemu još.

reklame

Nakon što pokretom prsta izaberete stvari i pojave koje mrzite, algoritmi aplikacije će utvrditi koliko ste slični određenoj osobi te vam potencijalno pronaći srodnu dušu.

Takođe, nakon što, na temelju vaših stavova, aplikacija utvrdi vašu sličnost s određenom osobom, moći ćete nastaviti ‘kontakt’ s tom osobom time što će vam biti ponuđeno da izrazite mišljenje o aktuelnostima, na primer o poslednjem potezu Donalda Trampa. Ukoliko i u tomu složite s osobom koja vam aplikacija predloži, to bi moglo produbiti kontakt s dotičnom osobom.

Za sada se može skinuti beta verzija aplikacije za iOS uređaje. Službena objava potpune verzije Hatera za Appleove uređaje je u sredu, 8. februara, dok će za Android biti dostupna na proleće.

Ne bez razloga aplikacija će biti puštena u pogon nekoliko dana pre Dana zaljubljenih, a sasvim sigurno će izazvati ‘bum’ na društvenim mrežama.

Autor aplikacije je 29-godišnji Brendan Alper, koji je napustio posao bankara u Goldman Sachsu, odlučivši da se bavi zabavnijim poslom. Nada se kako će aplikacija doneti rezultat već za ovogodišnji Dan zaljubljenih.

“Aplikacije za pronalazak srodne duše su postale monotone. Sve se svode na isto, a mi smo hteli da ih ponovo učinimo zabavnima”, kazao je pokretač dotičnog servisa, koji veruje da će aplikacija spojiti mnoge ljude.

vijesti.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.