revolucija mobilnih aplikacija
revolucija mobilnih aplikacija

Svi znamo koliko su bitne aplikacije za mobilne aparate i koliko profita mogu doneti

Prema nekim procenama broj instalacija i downloadova od strane korisnika dostići neverovatnu brojku od 352.9 biliona širom sveta do početka 2021.godine. Što je otprilike 46 aplikacija po osobi na celom svetu.

Sa godišnjim profitom koji se kreće oko 131 biliona američkih dolara, nije čudno što postoji potreba za inovacijama u ovoj industriji: odnosno proizvođači i developeri su u stalnoj potrazi za novom velikom stvari koja će zaludeti svetsku populaciju, koja je postala gotovo ovisna o mobilnim aparatima i aplikacijama.

reklame

Jedno je sigurno, tržište aplikacija će dostići nove visine tokom sledeće godine. U ovom članku pogledaćemo detaljno šta se može očekivati sledeće godine.

Brza i nepredvidiva 5G

Kao vatromet za Novu Godinu, 5G će nas pogoditi sa neverovatnim praskom u 2020.godini, pošto su gotovo sve velike kompanije za mobilne mreže već spremne za ovu inovaciju. Dosta je spekulacija oko 5G mreže, ali jedno je sigurno; brzina downloada će biti 100 puta brža nega na 4G mreži. To znači da ćete moći da skinete kompletan film u HD rezoluciji za vreme koliko vam je bilo potrebno da pročitate ovu rečenicu.

revolucija mobilnih aplikacija
revolucija mobilnih aplikacija

Sa 5G tehnologijom kao katalizatorom, stvar kao što je ‘Internet of Things’ (IoT) će postati realnost i mobilne aplikacije će u mnogome profitirati iz toga. Nova digitalna era dolazi nezadrživom brzinom, nudeći veliki broj aplikacija za virtuelnu realnost, 3D igrice i povećane mogućnosti povezivanja uređaja između sebe.

VR Tehnologija

Kao što smo već napomenuli, VR tehnologija će biti nešto što menja ovaj svet. Napraviće da je nemoguće moguće, a nezamislivo – realno. Granice će se pomeriti i samo je pitanje gde će se nove granice postaviti.

revolucija mobilnih aplikacija
revolucija mobilnih aplikacija

Velike brzine konektovanja između uređaja znači da će korisnici moći da se osećaju kao da su pored nekoga ko je zapravo hiljadama milja daleko od njih. Od hirurga koji će operisati pacijente na daljinu do ultra-realističnih poslovnih sastanaka, stotine industrija će prihvatiti oberučke VR tehnologiju da bi kreirali super realistične aplikacije. Čak se i scena pronalaženja partnera moće u potpunosti preobraziti, jer će korisnici moći da idu na virtuelne sastanke, kao da se nalaze na pravim.

Sa preko 171 milionom registrovanih korisnika već sada, VR se pokazuje kao ekstremno popularna. Jednom kada se spoji sa IoT, ceo svet će skočiti na taj brod.

Blockchain Revolucija

Oprostićemo vam ako verujete da se blockchain tehnologija koirsti samo za trgovinu kriptovalutama. Na kraju krajeva sve što stalno slušamo su usponi i padovi Bitcoina na berzi, startapovi koje finansira kripto tržište i sve veći broj industrija koje prihvataju kripto kao način plaćanja, kao što su kripto kazina i mnogi drugi. Istina je da blockchain ima mnogo načina na koji se može koristiti, a neki od tih načina će biti maksimalizovani u 2020.godini. Pogledajmo listu benefita:

revolucija mobilnih aplikacija
revolucija mobilnih aplikacija

Blockchain baze podataka su sigurne i nemoguće ih je menjati. Imajući to na umu, sasvim je logično da će biti korišćeni da se čuvaju visoko osetljivi podaci. Medicinski i obrazovni sektor i institucije će početi da koriste ovu tehnologiju da razviju aplikacije koje mogu pomoći korisnicima direktno.

Treba vam lek za glavobolju? Konsultujte svoju medicinsku aplikaciju. Razmišljate o novom kursu koji želite da upišete? Idite na aplikaciju vašeg fakulteta kako bi našli odgovarajući kurs.

Sa predviđanjima koja kažu da će vrednost tržišta biti preko 20 biliona u sledećih nekoliko godina, blockchain je tu da bi ostao i sasvim sigurno će igrati značajnu ulogu u društvu u budućnosti.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...