Kako koža stari, tako je potrebno i šminku prilagođavati godinama i kvalitetu kože.

Ono što vam je stajalo kad ste bili mladi i kad vam je lice bilo nežno kao saten i bez ijedne fleke sada će verovatno istaći nepravilnosti, a naročito svim damama mrske bore.

Zato, ukoliko više niste u dvadesetim ili tridesetim godinama, ubuduće pripazite na ove greške…

reklame

Pretaman ruž za usne

Usne vremenom gube punoću, a u tamnoj boji izgledaju još manje. Roze boja ruža ističe usne i daje iluziju punoće. Sjaj za usne će takođe usne učiniti punijim, ali ako se ipak odlučite za tamniju nijansu ruža, izaberite sjajniju, jer mat karmin suši usne, a samim tim one se skupljaju. Boju nanesite tapkajući prstom.

Pogrešna nijansa pudera

Nijansa pudera koja je previše svetla ili tamna izgledaće dosadno i neprirodno, a ne mladalački i sjajno. Da biste bili sigurni da ste izabrali pravu nijansu, dok je testirate, nanesite je po licu, a ne po ruci, kako biste bili sigurni da će vam savršeno odgovarati (trebalo bi da odgovara vašoj boji kože čak i pre nego što se razmaže).

Tamna boja rumenila

Za razliku od tamnih ili smeđih nijansi rumenila, svetle boje daće obrazima puniji izgled, zbog čega će vam celo lice izgledati mlađe i živahnije. Kremaste formule rumenila idealne su jer daju dodatni privid vlažnosti i svežine koji nećete dobiti sa onim u prahu.

Rumenilo na pogrešnom mestu

Nanošenje rumenila samo na vrhove jagodica ostavlja neprirodan utisak. Stavite ga malo dalje od jagodica, to će vam istovremeno „izvući“ lice i dati svež izgled. Za mladalački sjaj ga lagano nanesite na jagodice, počevši od sredine oka nagore.

Pretežak puder

Debeli sloj tečnog pudera ili sredstva za prekrivanje nakupiće se u borama i poprilično ih istaći. Koristite podloge poput tonirane ili BB kreme, koje su lagane i ne izgledaju kao da je koža zacementirana.

Korišćenje pudera u prahu

Kad prekrivate masni sjaj, tada delimično prekrivate i mladalački sjaj koji nastaje kad se o kožu odbija svetlost. Zato prestanite da koristite puder u prahu da još više ne biste istakli bore. Ako zaista ne možete da ga se odreknete, birajte najlaganiji i stavite ga samo na bradu, čelo i nos.

Preskakanje obrva

Kako godine prolaze, obrve postaju ređe, naročito ako ste ih previše čupali. Dodajte im definiciju tako što ćete ih popuniti olovkom ili senkom za nijansu svetlijom od vaše prirodne boje kose. Naravno, ta linija ne sme da bude vidljiva, već samo da popuni mesta koja su ređa i da popravi oblik.

Crna olovka ispod očiju

Crna olovku ispod očiju ih smanjuje, dok ih olovka na gornjim kapcima otvara (ako nemate spuštene kapke). Ali pazite, oštre linije i tamne boje učiniće da kapci izgledaju teško. Zato je možda najbolji izbor smeđa li siva olovka na kapku, koju zatim treba malo razmazati da bi prirodnije izgledala. Završite šminku uvijanjem trepavica i nanošenjem maskare.

Pogrešna boja korektora

Ako pokušavate da prikrijete tamne podočnjake presvetlom nijansom korektora – naglasićete ih još više! Takođe, izbegavajte proizvode na bazi zelene boje, koji ih takođe mogu istaći. Umesto toga, birajte boju s breskvastim ili žutim podtonom da biste neutralisali ljubičaste nijanse ispod očiju.

Konturisanje lica

Oštri obrisi mogu licu dati pretaman izgled. Zato, ukoliko niste majstor konturisanja, ne kvarite svoj prirodan izgled.

Svetlucave senke

Sjajne senke se često talože u naborima kože, naglašavajući bore na kapcima. Umesto toga, koristite mat senke, a malo svetlucave stavite samo na unutrašnji ugao oka.

Kurir www.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.