Pesomantija je veština proricanja iz oblutaka, a upravo je plaža idealno mesto za ovu vrstu zabave. Uz pomoć kamenčića saznajte hoćete li osvojiti simpatiju ili do kraja godine promeniti posao…

U nekim je starim kulturama bacanje oblutaka bilo uobičajeno – nalik na današnje čitanje dnevnog horoskopa u novinama. Ovu su metodu proricanja popularizovali Arapi, ali se veruje da je nastala u drevnom gradu Uruu, u današnjem Iraku.

Proricanje iz oblutaka jedinstven je i jednostavan način gatanja prilagođen pitanjima koja iziskuju odgovor “da” ili “ne”. U ovoj se metodi koriste tri oblutka: jedan za potvrdan odgovor, drugi za odričan odgovor i orijentacijski kamen, koji služi kao pokazatelj odgovora. Obluci se bacaju na tlo, a onaj koji padne najbliže orijentacijskom kamenu otkriva odgovor – piše 24sata.

reklame

Ovaj način gatanja, ali i zabave, namenjen je onome ko više voli jednostavne metode proricanja, kome se sviđa da radi s prirodnim elementima ili nema dovoljno prostora i vremena za gatanje iz runa ili otvaranje tarota.

Za gatanje pomoću pesomantije trebaju vam: kovčežić, kutija za nošenje oblutaka, tri glatka oblutka približno jednake veličine, ali različitih boja i mirno mesto za proricanje.

Tri kamenčića

Koristite tri oblutka: jedan za potvrdan odgovor, drugi za negativan odgovor i orijentacijski kamen, koji služi kao pokazatelj odgovora. Obluci se bacaju na tlo, a onaj koji padne najbliže orijentacijskom kamenu otkriva odgovor.

GATANJE KAMENČIĆIMA: Da li vam se smeši nova ljubav - otkrijte uz pomoć oblutaka na plaži

Skupljate li kamenčiće, važno je da obluci dolaze s mesta kojima se retko prolazi. Oni s pešačke staze možda su upili energije ljudi koji su onuda prošli. Najbolje je prikupiti kamenčiće iz potoka, reke, ili mora jer ih je voda već delimično pročistila od energija. Ponesite ih kući, operite u vodi i ostavite neko vreme na suncu ili na mesečini da se dodatno pročiste.

Jedini nedostatak ovog načina gatanja je što daje samo odgovore “da” ili “ne”, a to ograničava sadržaj pitanja. Nakon prvog bacanja možete postaviti novo pitanje radi razjašnjavanja odgovora. Kad ste prikupili oblutke, pronađite mirno i tiho mesto i udobno se smestite. Izaberite orijentacijski oblutak po volji. Najbolje je da to bude najmanji od tri prikupljena.

loading...