Emotivni horoskop
Emotivni horoskop

Emotivni horoskop: Veza između Blizanca i Raka je nestabilna, dok je jedna od omiljenih kombinacija u zodijaku između Lava i Vodolije. Proverite sa kim se najbolje slaže vaš horoskopski znak…

Biti zaljubljen je tek jedna od faza ljubavnog odnosa, ona narcisistička ali neophodna za učvršćenje veze. Kako sazrevamo, počinjemo prihvatati razlike i prestajemo u drugom da tražimo lik koji smo izmislili.

Ljubav obično počinje zaljubljivanjem, uskakanjem u ludilo neprimećivanja ničega osim predmeta naše zaljubljenosti.

reklame

Ipak, tog ludila se ne bi tako lako odrekli, jer ono nam daje imunitet na prljavštine sveta u kome živimo.

Astrološki gledano, hemija fizičke ljubavi predstavljena je položajima Venere i Marsa u našim horoskopima. Žene se najviše osećaju ženama ako se poistovećuju s njihovom Venerom, muškarci su uglavnom onakvi kakve ih opisuje njihov Mars. U ludu vodu ljubavi obično skačemo na glavu, ne videći nikakve opasnosti.

Ponekad neko na vrlo kratko vreme svrati u naš život i učini nam se – zbog te kratkoće – da se radi o nečemu manje važnom. Ali vreme nije jedinica mere za ljubav. Uostalom, kad je o ljubavi reč, vreme uopšte ne postoji. Osoba koja se kratko zadržala u našem životu nas je možda podučila nečemu jako važnom unutar procesa kroz koji smo upravo prolazili.

Emotivni horoskop
Emotivni horoskop

Jedna američka studija pokazala je da su najsrećnije ljudske grupacije one slobodnih žena i oženjenih muškaraca. Ovo je pomalo zlo žensko podsećanje na društvene okolnosti koje pogoduju čvrstim vezama, naravno, gledano sa stanovišta muškaraca.

Da bi bili upozoreni na još neke razlike u načinima voljenja (iako je svaka veza jedinstvena i neponovljiva, sa svakom osobom smo drugačiji i nikada više ne možemo da ponovimo neku vezu, ma koliko to pokušavali – kao ući u istu reku), podsetimo se kako Sunce u našem horoskopu predstavlja ego, odnosno odrasli deo naše osobe. Saturn je superego ili onaj roditelj u nama, dok je Mesec naše unutrašnje dete.

Ne propustite: UPOREDNI HOROSKOP sa kombinacijama koje se ne propuštaju: Sudbinska ljubav spaja ove znakove do kraja života

Stoga su najzrelije i najsvesnije one ljubavne veze koje astrološki predstavlja naše Sunce (odnosno znak Zodijaka u kojem smo rođeni), odnosno one u kojima je Sunce najviše aspektirano planetima iz horoskopa našeg odabranika ili odabranice. Veze u kojima je aktiviran naš Saturn često su vrlo teške i ograničavajuće, u skladu s prirodom ove prekrasne planete, ali su istovremeno i sudbonosne (a time i neodoljive) jer Saturn uvek otkriva nešto od karme koju treba da “odradimo” u ovom životu.

Najslabiji smo, nesigurni i nestabilni, ali istovremeno i najrazigraniji u vezama u kojima je aktiviran naš Mesec.
Tada je u tu vezu uskočilo ono dete u nama, nemoćno odupreti se, jer kad neko nekom svojom planetom dira naš Mesec ne možemo a da ne reagujemo.

Bez obzira da li se u nama javlja strah, želja za nežnošću, potreba da budemo zaštićeni, naš Mesec ima iskonsku potrebu da pripada nekome.

Ako je to Ovan to se događa naglo i dramatično, Bik – stabilno i posesivno, Blizanci – nemirno i slobodno, Rak – osećajno i romantično, Lav – toplo i zaštitnički, Devica – oprezno i kritizerski, Vaga – odmereno i ravnopravno, Škorpija – strastveno i do kraja, Strelac – nesputano i megalomanski, Jarac – ozbiljno i kontrolisano, Vodolija – prijateljski ali nikad do kraja, Ribe – sanjalački i bez granica.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...