Nažalost, svako od nas je barem jednom u životu imao ili još uvek ima toksičnog prijatelja, a ako još uvek ne znate koje su njegove karakteristike, mi smo tu da vam pojasnimo stvari.

 

Takvi prijatelji gledaju isključivo sopstveno dobro, često omalovažavaju druge i prave se bolji od njih, a vama se ne sviđa ono u šta se pretvarate kada ste u njihovoj blizini.

reklame

Ali, toksična prijateljstva se događaju, a jedino je na vama odluka da ih se rešite. Kako? U ovih pet malih koraka.

1. Budite iskreni prema sebi

Prvi korak za rešavanje toksičnog prijateljstva je da sebi priznate da u vašem životu postoji takav prijatelj. Prisetite se kako se osećate svaki put kada ste u blizini te osobe. Ako su vaše interakcije konstantno loše, vreme je da razmislite da li vam to treba u životu.

Ako ti je često dosadno, imamo loše vesti za tebe: Evo šta ti zaista fali

2. Budite iskreni prema njima

Kada prekidate s toksičnim prijateljima, zapamtite jednu stvar: ne dugujete im nikakva duga objašnjenja. Recite im da želite da završite taj odnos, budite čvrsti i ne ostavljajte prostora za raspravu.

3. Budite hladni

Ne javljajte se na pozive, ne odgovarajte na poruke. U suprotnom, osobi šaljete pogrešnu poruku, da se možda premišljate u vezi svega. Tako ćete novonastalu situaciju samo nepotrebno produžavati i dodatno se stresirati. Što pre krenete dalje sa svojim životom, to bolje.

mobilni

4. Blokirajte ih

Razmislite o tome koliko puta dnevno proveravate Fejsbuk ili Instagram. A sada razmislite o tome želite li svaki put, kada se ulogujete, da gledate objave nekoga, koga ne želite više u svom životu. Naravno da ne želite!

5. Nemojte da osećate krivicu

U zavisnosti od reakcije prijatelja, možda ćete osećati krivicu zbog završavanja stvari, posebno ako postoji duga istorija između vas. To bi moglo biti teško, ali uvek se setite da niste tako reagovali bez veze, već zbog nečega što vas je i te kako mučilo, a očito niste mogli da rešite.

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.