pileća džigerica, pixabay

Sastojci: Količina:

• pileća džigerica 600 gr
• crni luk 2 glavice
• brašno po potrebi
• vegeta po ukusu
• ulje za prženje

reklame

Uputstvo za pripremu:

Pileću džigericu operite i prosušite a zatim je začinite vegetom. Svaki komad džigerice dobro uvaljajte u brašno i ređajte u dobro osušeni tiganj u koji ste prethodno sipali ulje da prekrije dno.

Najbitnije je da se džigerica ređa direktno na hladno ulje. U prostore između džigerice i preko nje poređajte crni luk isečen na krupnije komade.

Tiganj poklopite, stavite na ringlu pa tek onda uključite.

Kada se ulje zagreje i džigerica počne da se prži sačekajte 5 minuta a zatim okrenitekomade džigerice. Postupak ponavljajte na svakih 5 minuta dok džigerica ne bude gotova. Potrebno je dvadesetak minuta da se prži.

Kada je gotovo servirajte na tanjir i služite uz prilog po želji.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.