DOBRI MOMCI, EVO ŠTA NIJE U REDU SA VAMA: 5 razloga zašto vas žene neće

Nekada davno je etiketa “dobrog momka” značila nešto sto posto pozitivno. Danas se stvar potpuno preokrenula.

Ono što je nekad bilo vrednost i vrlina, danas je postalo mana i to ne zato što žene ne vole da se prema njima postupa sa poštovanjem, nego upravo zbog toga.

Danas se etiketa “dobrog momka” lepi na sve i svašta, a po najmanje na ono na šta bi trebalo. Umesto na istinsku dobrotu, ona se danas odnosi na površni skup karakteristika koje sa tom suštinskom dobrotom skoro da nemaju ništa zajedničko.

reklame

U današnjem svetu površnosti i suvog materijalizma pod nečijom dobrotom se smatra ponašanje po bon tonu, oblačenje na određeni način, slatkorečivost u govoru i svi oblici formalnog ispoljavanja poštovanja… šta leži u dubini nikoga ne zanima.

Zato, ako te je društvo etiketiralo kao dobrog momka, žene verovatno neće – jer njih još uvek, barem kada je reč o ljubavi, zanima ličnost i karakter.

muskarac

Problem sa današnjim dobrim momcima može se sumirati u sledećih 5 stavki:

Iza površne finoće leže motivi koji uopšte nisu fini

Ima razočaranih žena koje veruju da su svi muškarci u suštini isti i da nijednog više ne pokreću plemeniti motivi. To su verovatno iste one žene koje se uporno kače na “fine momke”, koji znaju da sklope dobru žvaku, uredni su, lepo odeveni, sa standardno lepim manirima… a onda, kada se zatvore vrata, otkrivaju njihovo pravo lice, ružno lice. Otkrivaju da je i fin momak podjednako sposoban da ih kinji kao i neki tamo probisvet, da i fin ume da ujede za srce, da ispod vela finoće može da ima prljavu dušu i nema istinskog razumevanja i samim tim ni poštovanja prema drugima.

Nemaju kičmu i ogorčeni su na žene

Od toga da poštuje žene (kao i svako drugo biće), da je sposoban i spreman da sasluša, da je tu da pomogne, pridrži vrata, ponese teško, bude oslonac… dobar momak se u današnje vreme pretvorio u nekakvog sitnog papučara koji pušta da ga žene gaze. Sam ne ume da donese nijednu odluku i stalno se dodvorava ženama… a sve to ne radi iz svoje dobrote, već iz najnižih pobuda.

muskarac-7-1

Današnji “dobar momak” dopušta sebi da ženama bude otirač, samo da bi se očešao za komad pičetine. Pošto su žene mahom intuitivna bića, takva prevara kod njih ne prolazi, pa fin momak gotovo uvek ostaje uskraćen za nagradu koju očekuje za toliki uloženi trud. Iskorišćen, on postaje ogorčen, a ogorčenom muškarcu je svaka kurva.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.