Dešifruj muške signale na vreme: 5 nedvosmislenih znakova da mu se (ne) sviđaš
Foto: Freepik.es

Obratite pažnju na ruke i pogled jer oni mogu puno toga da vam otkriju je li ili nije vaš potencijalni partner zainteresovan za vas. Ali bitan je i kontekst pa nemojte odmah da ga precrtate

Dešifrovanje govora tela često nije lagano, pogotovo kod potencijalnih partnera, i zato vam donosimo popis najčešćih neverbalnih znakova koje koristimo prilikom ljubavnih sastanaka.

Pozitivan govor tela (znakovi da mu se sviđate)

– Dugo održava kontakt očima

reklame

– Približava vam se

– Povremeno spušta pogled

– Ruke drži opušteno

– Daje istinske, iskrene osmehe i to ne samo s ustima. Pravi osmeh je u očima

Negativan govor tela (znakovi da mu se ne sviđate)

– Udaljava se od vas

– Gleda prema izlazu

– Ruke i / ili noge drži prekrštene duže vreme

– Neprekidno trlja ili grebe nos, oči ili zadnji deo vrata

– Stalno gleda okolo, a ne u vas

Tajna čitanja neverbalnih znakova krije se u kontekstu. Ako je prekrstio ruke to ne znači odmah da misli da vas ignoriše. Možda ima alergiju pa neprestano češka nos ili je možda jako nervozan pa gleda nadole i izbegava vaš pogled. Ako primetite neki od navedenih negativnih znakova tela, dobra je ideja da ga prvo pitate npr. ‘jesi prehlađen’, pre nego što odmah posumnjate da mu se ne sviđate. Uopšteno, potražite više znakova kako biste otklonili ili potvrdili vaše sumnje.

Ako vas dodiruje npr. uhvati vas za ruku ili stavi ruku oko vašeg struka to je jako dobar znak da imate šanse. Drugi dobri znakovi su ako se smeje vašim šalama, ako kaže nešto smešno i pogleda vas, očekujući vašu reakciju, ako pazi da se ne spotaknete.

1. Budite svesni njegovog fizičkog udaljavanja

Svakako nije dobar znak ako daje znakove da želi da postavi udaljenost između vas. Bilo koji oblik prepreke koju on pokušava da ostvari samo da se što više udalji od vas, kao ako se nagne unazad ili stalno gleda ko ulazi ili izlazi iz restorana, samo da ne gleda u vas, znak je koji znači da taj dečko nije vredan vašeg truda.

2. Nemojte previše analizirati govor njegovog tela

Ne želite da ‘izludite’ pokušavajući da protumačite je li nedostatak kontakta očima znači da je nezainteresovan ili je jednostavno nervozan zbog sastanka s vama. Kontakt očima i gestovi nisu toliko važni ako vas sutradan nazove i pita kada može ponovo da vas vidi.

3. Možda vaš govor tela utiče na njega

Setite se da on nije jedini koji daje neverbalne znakove – i vi to radite. Svaki put kada gestikulirate ili dodirnete lice ili telo, šaljete poruku, često da toga niste svesni. Ista pravila koja važe za njega, važe i za tebe, prenosi YourTango.

24sata.hr

loading...