Četiri istine koje se ne govore svekrviČetiri istine koje se ne govore svekrvi

Svekrve su prema stereotipima oduvek bile prikazivane kao zločeste, nametljive žene. Uvek prigovaraju, uvek se mešaju u vaš odnos sa mužem, u podizanje dece, nikada niste dovoljno dobre za njihove sinove.

 

Ali ne zaboravite da ćete i vi jednog dana biti nečija svekrva ili tašta, a nikako ne želite da takvo mišljenje ima vaša snaha o vama.

reklame

Menjajte odnos sa svojom svekrvom, dozvolite da vas zavoli. Kako to učiniti? Evo nekoliko saveta koje bi trebalo pročitati i jako će vam dobro doći.

1. NEMOJTE JE IZBEGAVATI

Čak se i one svekrve koje se ne pojavljuju nenajavljene i ne kritikuju odgajanje vaše dece osećaju zapostavljeno. One su sasvim svesne činjenice da će snaja tražiti savet pre svega od svoje majke.

svekrva-kuku-majko-3

Ali, vaša deca ipak jesu i njeni unučići i ona će sigurno hteti da podele svoje iskustvo sa vama. Postavite i njoj neko pitanje u vezi bebe (i ona je mama), posla, kuće (ipak je i žena) ili bilo čega što vas neće iznervirati. Biti će vam zahvalna i možda čak postati i manje dosadna zbog toga.

 

2. NEMOJTE JE STAVLJATI IZMEĐU VAS I MUŽA

Nije pametna ideja da svekrvu mešate u svađe sa mužem. Nemojte se ni pozivati na nju u nesuglasicama (“Tvoja mama se slaže sa mnom da ne bi trebalo da ideš stalno sa drugovima na pivo”, npr.).

Pre nego što joj i postavite neko pitanje na temu, oko koje se vas dvoje ne slažete, obavezno je obavestite kako želite da čujete njeno mišljenje oko nečega, iz razloga jer ste vas dvoje u sukobu.

 

3. NE GLEDAJTE JE KAO PRETNJU

Ako je vaša svekrva u odličnom odnosu sa vašim mužem to ne znači da je ona pretnja za vas. Ne dopustite da vas obuzme ljubomora i pokušajte da razumete da vaša svekrva ne želi da menja dotadašnji odnos sa sinom zbog vas i nemojte je zbog vaše nesigurnosti ili ljubomore terati da se brani i oseća ugroženom.

Gledajte na taj odnos sa pozitivne strane i pomislite koliko biste vi bili srećni da jednog dana imate takav odnos sa svojim detetom.

 

4. BUDITE ISKRENE

Istina je da svekrve, kao i svi drugi ljudi, vole reči hvale. Međutim, one isto tako odlično znaju kada im nešto govorite da biste ih “skinule s vrata” i izbegle svađu, a kada ste iskrene.

Ako ona radi nešto što vama ne odgovara najbolje je da joj to otvoreno kažete. Naravno, budite puni poštovanja, ali i sigurni da je čak i mala svađa bolja od lažnog osmeha.

 

5. RADITE NA VAŠEM ODNOSU

Kao i svakom drugom međuljudskom odnosu i ovom sa svekrvom je potrebno vreme. Ne možete očekivati da ćete je zavoleti pri prvom susretu, ili drugom, ili trećem i da će sve ići glatko.

svekrva-kuku-majko-5

Može vam biti manje ili više simpatična, ali ipak je nikako nemojte otpisati. Uostalom i njoj je potrebno neko vreme da prihvati činjenicu da ste upravo vi osoba koju je njen sin izabrao za životnog saputnika.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.