Da li će da te vara
Da li će da te vara

Ništa ne ostavlja tako dubok rez na vezama (ukoliko ne dovede do njihovog raskidanja) kao prevara.

 

Emotivni partneri teško prelaze preko neverstva i pitaju se zbog čega dolazi do njega, uopšte. Stvari dodatno komplikuje činjenica da nekada, naprosto, nije u pitanju nedostatak ljubavi.

reklame

Poslednje istraživanje koje se obavilo na Univerzitetu u Konektiku baziralo se upravo na prevarama, tačnije na jednom od mogućih uzroka. Težište ovog istraživanja stavljeno je na finansijski disbalans koji postoji među partnerima i kako ta razlika u novčanim sredstvima koje obe strane donose u zajednicu utiče na mogućnost postojanja preljube.

Zaključak do koga su došli je taj da će do prevare doći pre što je ta razlika veća. A evo i zbog čega.

Da li će da te vara
Da li će da te vara

Ukoliko je muškarac dominantniji i onaj koji izdržava porodicu, ili barem donosi najviše materijalnih sredstava u porodični dom, on će, istraživanje je pokazalo, biti manje sklon varanju. Osećaj korisnosti i ispunjavanja onoga što se, prema tradicionalnim normama, smatra obavezom jednog muškarca, doprinosi tome da se oseća stabilno i zadovoljno kada se vrati svojim najbližima, te teže stavlja na kocku ono što bi trebalo da bude najsvetije.

Sa druge strane, ukoliko muškarac zarađuje znatno manje od žene, to, iz već navedenih razloga tumačenja tradicionalnog morala, navodi njega da svoje nezadovoljstvo i osećaj ugroženosti onoga što bi on kao muškarac trebalo da prestavlja, dokaže na drugom polju koje, osim materijalnog, najviše utiče na jačanje ega.

nadlanu.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.